Tijekom srdačnoga razgovora istaknuta je važnost kršćanskih vrijednosti u povijesti i aktualnom životu te zemlje; sugovornici su se posebno osvrnuli na društveno promicanje i potporu obitelji, te na suzbijanje siromaštva, korupcije i trgovine drogom

Danas je prijepodne, u Apostolskoj palači u Vatikanu, Sveti Otac primio u audijenciju paragvajskoga predsjednika Maria Abda Beníteza, koji se potom susreo s Papinim državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom, i nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama.

Tijekom srdačnoga razgovora izraženo je zadovoljstvo zbog postojećih dobrih odnosa između Svete Stolice i Paragvaja, te istaknuta važnost kršćanskih vrijednosti u povijesti i aktualnom životu te zemlje. U tom je kontekstu spomenut i važan prinos lokalne Crkve u korist čitavoga paragvajskoga društva. Sugovornici su se osvrnuli i na stanje u zemlji, uz posebnu pozornost na društveno promicanje i potporu obitelji, te na suzbijanje siromaštva, korupcije i trgovine drogom. Osim toga, bilo je govora i o temama od zajedničkoga interesa na međunarodnom i regionalnom planu.

Izvor: https://www.vaticannews.va/

PODIJELI