U brzojavu sućuti papa Franjo jamči svoje molitve za sve koje je pogodila poplava u Townsvilleu, u Australiji, u kojoj su poginule dvije osobe, a više stotina ih je evakuirano

Nakon što je primio vijest o gubitku ljudskih života i materijalnoj šteti prouzročenoj velikim poplavama u Townsvilleu, u Australiji, Sveti Otac izražava iskrenu solidarnost i jamči svoje molitve za sve koje je pogodila ta nesreća – stoji u brzojavu sućuti koji je državni tajnik kardinal Pietro Parolin poslao, u ime Svetoga Oca, biskupu u Townsvilleu msgr. Timothyju Harrisu. Papa se moli za preminule, za ozdravljenje ranjenih i za važnu obnovu.

Do poplave u Townsvilleu – kako kažu stručnjaci – dolazi jednom u 100 godina. U toj posljednjoj, život su izgubile dvije osobe, 650 je osoba evakuirano, a tisuće je kuća poplavljeno. Sada se strahuje i od krokodilā i zmijā koji se pojavljuju na gradskim ulicama, i na koje upozoravaju mjesne vlasti. Osim toga, oko 11.000 domaćinstava je ostalo bez električne energije, a 9000 stanovnika treba pomoć. Poplavu su prouzročile snažne kiše koje već danima traju na tom području.

Izvor: https://www.vaticannews.va/

PODIJELI