Ponekad mi se za vrijeme molitve dogodi da zaspim. To se događalo i sv. Tereziji od Djeteta Isusa. Govorila je kako se Bogu Ocu sviđa kada osoba zaspi – kazao je papa Franjo za vrijeme emisije „Padre nostro – Očenaš“ emitiranoj sinoć na talijanskoj televizijskoj postaji Tv2000. Riječ je o emisiji koju vodi don Marco Pozza, mladi zatvorski kapelan iz Padove, a na temelju spomenutih susreta nastala je knjiga „Očenaš“ koja će u Italiji biti u prodaji od 23. studenog ove godine.

Nadovezujući se na prethodnu misao, Papa je u razgovoru usmjerio pažnju na Psalam 131. u kojem se molitelj uspoređuje s dojenčetom na grudima majke. Taj Psalam objašnjava da sam ja pred Bogom poput djeteta u rukama svoga Oca, i taj se djetinji pokoj u Očevim rukama tako smatra jednim od brojnih oblika kako se Božje ime posvećuje – rekao je papa Franjo.

Sveti je Otac osim toga oštro kritizirao nevjerodostojne kršćane koji tvrde da su kršćani, da imaju Oca, no žive kao ljudi koji ne vjeruju ni u Boga ni u ljude, bez vjere; žive također čineći zlo, ne žive u ljubavi, nego u mržnji, nadmetanju, ratu. Papa Franjo je upozorio da Božje ime ne posvećuju kršćani koji se među sobom bore za moć, niti oni koji angažiraju ubojice da se riješe svoga neprijatelja, niti oni koji se ne brinu o svojoj djeci.

Izvor: http://hr.radiovaticana.va/

PODIJELI