FOTO:J.Jurčević/www.put-istina-zivot.com/

U bibliji apsolutno nigdje ne postoji izraz ” ozbiljan duh ”
Radost Božja je u nama a kada si radostan to se i vidi. Je li tko vidio smrknute svatove, rođendane,proslave,godišnjice i sl?
Isus je pomazan uljem radosti vise od svih.
Isus je najradosnija osoba u svemiru i Njegova radost je zarazna. Takvi su i kršćani koji su radosni u Kristu – naprosto zarazni.
Radost Gospodnja je naša snaga. Spašeni smo kroz Radosnu vijest a ne ozbiljnu vijest.
Kraljevstvo Božje je u pravednosti,miru i RADOSTI Duha Svetog. Sto znaci da je Duh Sveti radostan i da je Božje Kraljevstvo kraljevstvo radosti.
Pismo kaže kad se obrati grešnik cijelo se nebo raduje.
Radujte se, da ponovim radujte se.. Radošću silnom u Jahvi se radujem…
Tako da govoriti o ozbiljnom duhu je vrlo religiozno ali ne i duhovno. Ozbiljnost u životu nije odsutnost radosti i smijeha već stav srca dok se radujemo. Riječ prevedena kao ‘ozbiljan’ I.Tim.3:8 Tit 2:2 ne odnosi se uopće na kontekst o kojem smo pisali: mrtav ozbiljan, bez radosti i smijeha, ozbiljnog ( namrštenog,neradosnog ) duha. Stihovi koje si navela iz Riječi navode riječ ozbiljan u hrvatskom prijevodu biblije, no ponovno kazen, ne znače ozbiljnost koju si ti htjela ovdje predstaviti kao protutezu kršćanima cerekalima radosnog duha.
Stoga riječ prevedena ‘ ozbiljan ‘ u grčkom je G4586 i izgovara se SEMNOS sto znaci poštovan,cijenjen,častan – kao osoba ili stil života. Riječ dolazi od rijeci koja znaci častiti,poštovati,cijeniti,obožavati. Stoga kad vidimo sto ta riječ znaci, dobijemo i pravu sliku toga: osoba koja je časna,poštovana,cijenjena, i koja se trudi isto tako živjeti. Engleski prevod te rijeci je: august,venerable,honorable, venerable for character.
Stoga nigdje se ne spominje ozbiljan duh bez radosti čak štoviše, radost je plod duha u Galaćanima 5:22 odmah nakon ljubavi. Zato sestro moja ljubljena i voljena, biti ozbiljan znaci biti radostan,nasmijan i veseo, jer si ozbiljno shvatio koliko te Isus ljubi,kolika je velika milost Božja,otkupljenje.
Pozz svima

Zack Benjamin Lenkert

PODIJELI