Odustati ili hoditi s Isusom?

35

Hoćete li i vi otići? —Ivan 6:67

Kakvog li bolnog prodirućeg pitanja! I kad govori na najjednostavniji način, Riječi našega Gospoda često nas pogađaju u sridu, u samu srž stvari. Unatoč činjenici što znamo tko je Isus, On pita: “Hoćete li i vi otići?”  Unatoč bilo kojem potencijalnom osobnom riziku, mi neprekidno moramo održavati avanturistički stav prema Njemu

„Od toga časa mnogi su se Njegovi učenici vratili natrag i nisu više hodili s Njim“ (Ivan 6:66). Odustali su od toga da i dalje hode s Isusom; ne u grijeh, nego udaljavajući se od Njega. Mnogi ljudi i danas izlijevaju svoje živote i rade za Isusa Krista, ali zapravo ne hode s Njim. Jedna stvar koju Bog neprestano traži od nas je biti jedno s Isusom Kristom. Nakon tog što smo kroz posvećenje izdvojeni, trebali bismo svoj život duhovno disciplinirati kako bismo održali tu intimnu povezanost i biti jedno s Isusom. Kad vam Bog otkrije svoju jasno definiranu volju za vas, svaka vaša težnja, da taj odnos održite nekom određenom metodom, posve je izlišna. Sve što je potrebno jest živjeti prirodnim životom u potpunoj ovisnosti o Isusu Kristu. Nikad ne pokušavajte svoj život s Bogom živjeti na bilo koji drugi način osim na Njegov način, a Njegov put znači neupitnu i potpunu odanost Njemu. Tajna  hodanja s Isusom očituje se u tome što ne pokazujemo zabrinutost glede neizvjesnosti koje leže pred  nama.

Petar je u Isusu vidio samo nekoga tko bi njemu i svijetu mogao donijeti spasenje, no naš Gospodin želi da budemo Njegovi suradnici u tome.

U Ivanu 6:70, Isus je s ljubavlju podsjetio Petra kako je odabran ići s Njim. A na ovo pitanje mora od svatko od nas odgovoriti za sebe i nikome drugome: “Hoćete li i vi otići?”

– Oswald Chambers – kapelan britanske vojske

Jesam li voljan na apsolutnu ovisnosti i posvećenost Isusu?

PODIJELI