Obraćanje i poziv predsjednika udruge „Hrvatska za Život“, gospodina Ante Čaljkušića

35

Obavijest za medije

Hvaljen Isus i Marija!

 

Poštovani borci za život!

 

Udruga „Hrvatska za Život“ i inicijativa „40 dana za život“ će i ove godine održati tradicionalnu Večer dobročinitelja, ali u drugome obliku, preko interneta. Večer će se održati 12. i 13. veljače s početkom u 20 sati preko aplikacije ZOOM, a prijaviti se možete putem ove poveznice: https://hrvatskazazivot.lpages.co/online-vecer-dobrocinitelja-2021/

 

Veljača je uvijek bila ključan mjesec za prikupljanje novčanih sredstava u tekućoj godini. Ovime želimo zadržati tradiciju. Oduševit će vas svjedočanstva roditelja, otvaranje čak tri nova Centra za život (Vukovar, Vinkovci, Zadar), jedno iznenađenje i plodovi dosadašnjih projekata.

 

Životi nerođene djece i njihovih roditelja su neprocjenjivi i vrijedni svake zaštite bez obzira na bilo koju krizu. Nema toga potresa ili pandemije koji se mogu usporediti sa zlom pobačaja. Pobačajem čovjek napada čovjeka, i to onog najkrhkijeg, najnevinijeg među nama. Napadač time napada i sebe samoga rušeći tako svoje dostojanstvo.

 

Žurno je potrebno nastaviti cjelovito obnavljati razrušen i ozdravljati bolesni hrvatski narod od posljedica prolijevanja krvi nevinih, tek začetih ljudi. Mi smo pokazali kako se to radi i kako se to može. Rezulati i plodovi jedan su od pokazatelja kako izgradnja kulture života koristi očevima i majkama, medicinskim djelatnicima i cijelome društvu.

 

Radosno potičem sve na konkretno djelovanje u izgradnji kulture života, preko naše ili preko drugih udruga i zajednica. Dajmo cijele sebe za obranu djece od smrti pobačajem. Da, cijele sebe, u potpunosti. Kao narod smo pokazali na mnogo načina onu veličanstvenu hrvatsku solidarnost u raznovrsnim mučnim trenutcima koju ne može shvatiti niti stranac niti mi sami. Vjerujem da će uskoro i po ovom pitanju doći do prijelomnog trenutka kada ćemo gorljivo obraniti ljudski život u svim životnim fazama (od začeća do prirodne smrti) na svim razinama društva.

 

„Zamislite sebi jednu vagu koja bi vagala vrijednosti. Na jednu stranu vage stavite sav svemir, sve banke, sva zlata i srebra, sva bogatstva svijeta, a na drugu stranu samo jedno maleno dijete, i to će dijete prevagnuti čitav svemir, ono je vrednije od čitava svemira. Nema cijene kojom bi se mogla platiti ljudska osoba. Nema nikakve materijalne vrijednosti s kojom bi se mogla izjednačiti vrijednost ljudske osobe.“

Ove poznate riječi kardinala Franje Kuharića potvrdile su mi se i nedavno kada sam doživio nešto stvarno lijepo. U našem Centru za život u Zagrebu bio sam udivljen razmatrajući slike spašene djece, neponovljive osobe! Oni su živa Crkva! Izgrađujmo kulturu života, živu Crkvu, onu nevinu, lijepu i svetu!

Uključite se molitvom, postom, svojim znanjem, vremenom i materijalnim sredstvima u apostolat za život. Pronađite svoje mjesto u redovima autentičnih Kristovih svjedoka i boraca koji šire Njegovo Kraljevstvo života.

 

Prijave i sve potrebne informacije:

https://hrvatskazazivot.lpages.co/online-vecer-dobrocinitelja-2021/

 

“Ljubav njiše kolijevke,

a mržnja kopa grobove.” fra Ljudevit Rupčić

 

U nadi da ćemo se zajedno proveseliti želim vam Mir i Dobro!

 

Ante Čaljkušić,

predsjednik Udruge

 

PODIJELI