Objavljen program Papina putovanja u Ženevu

Papa Franjo 21. lipnja 2018. u Ženevi
Papa Franjo 21. lipnja 2018. u Ženevi
Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Greg Burke održao je brifing za novinare na kojemu je predstavio program apostolskoga putovanja pape Franje u Ženevu povodom 70. obljetnice ustanovljenja Svjetskoga saveza Crkvi

Papa Franjo će otići u Švicarsku kao ekumenski hodočasnik kako bi zajednički hodio, molio i radio – rekao je Greg Burke, ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice, predstavljajući na brifingu za novinare Papino putovanje u Ženevu, na koje će poći u četvrtak, 21. lipnja, povodom 70. obljetnice Svjetskoga saveza Crkvi (World Council of Churches – WCC), ekumenske organizacije koja obuhvaća oko 500 milijuna kršćana nekatolika u svijetu.

Susret s korejskim izaslanstvom

Među predviđenim susretima, osim onoga odmah po dolasku s predsjednikom Švicarske Konfederacije Alainom Bersetom i sa švicarskim biskupima, apostolskim nuncijem i promatračem Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima u Ženevi, Papa će nakon mise pozdraviti osam članova Svjetskoga saveza Crkvi iz Koreje, od kojih četiri iz Sjeverne, a četiri iz Južne Koreje. Na objedu će papa Franjo biti gost Ekumenskoga instituta u Bosseyu, gdje će posjetiti kapelu zajedno s 30 studenata i patrom Lawrenceom Iwuamadijem, prvim katoličkim dekanom u povijesti instituta.

Papu će dočekati dva bivša člana Švicarske garde

Papu će u zračnoj luci u Ženevi, prema protokolu u prigodi Papinih posjeta Švicarskoj, dočekati dva bivša člana Švicarske garde, dok će Chistoph Graf, zapovjednik Papinske švicarske garde, biti u Papinoj pratnji.

(Vatican News – aa)

PODIJELI