Njegov nalog nama – 1. Dio

13

Pasi ovce moje. —Ivan 21:17

Ovo je ljubav u nastajanju. Ljubav Božja nije načinjena, ona je Njegova priroda. Kad po Svetom Duhu primamo Kristov život, On nas sjedinjuje s Bogom, tako da se Njegova ljubav očituje u nama. Cilj Svetoga Duha koji nastava u nama, nije samo sjediniti nas s Bogom, već učiniti to na takav način kako bi bili jedno s Ocem na potpuno istovjetan način kao što je to i Isus bio. A kakvo je jedinstvo Isus Krist imao s Ocem? Imao je takvo jedinstvo s Ocem, da je bio poslušan kad ga je Njegov Otac poslao dolje k nama da bude izliven za nas. Pa nam i kaže: “Kao što je mene poslao Otac, tako i ja šaljem vas” (Ivan 20:21).

Zbog objave koja mu je došla s prodornim Gospodnjim pitanjem, Petar sad shvaća kako Ga doista voli. Gospodnja sljedeća točka je – “I ti se izlij. Ne svjedoči o tome koliko Me ljubiš i ne pričaj o divnom otkrivenju koje si imao, već ‘Nahrani moje ovce.’ ”Isus ima neke nevjerojatno osebujne ovce: neke neuredne i prljave, neke neugodne ili naporne, a i neki koje su zalutale! No nemoguće je iscrpiti Božju ljubav, a nemoguće je iscrpiti i moju ljubav ako ona proizlazi iz Duha Božjeg u meni. Božja ljubav se ne obazire na moje predrasude uzrokovane mojom prirodnom individualnošću. Ako volim svog Gospoda, ne vodim se svojim prirodnim osjećajima, već se moram pobrinuti i nahraniti Njegove ovce. Niti ćemo biti razriješeni niti oslobođeni Njegovog naloga za nas. Čuvajmo se da ne krivotvorimo Božju ljubav tako što slijedimo vlastite prirodne ljudske osjećaje, naklonosti ili shvaćanja. To će samo izazvati da se ljubav Božja kudi i zlorabi.

– Oswald Chambers – kapelan Britanske vojske

Nastava li Isus po Duhu Božjem u meni? Teče li ljubav Božja kroz mene izlijevajući se na one koji su predmetom Njegove ljubavi?… ili se vodim svojim osjećajima i teško mi pada nalog koji me “obvezuje” na službu drugima?

PODIJELI