Ako si bolestan, a želiš zdravlje, onda gledaj sebe kako hodaš zdrav, kako radiš, raduješ se, kako si pun snage, ništa te ne boli i kako te dinamizam tjera na stvaranje. Moliš li za zdravlje, a gledaš u bolest, tada ne vjeruješ u zdravlje, nego te bolest fiksira i u njoj si zadržan, tada nećeš moći ni primiti zdravlje.

Počinješ vjerovati kada se izdigneš iz svoje boli, kada više ne misliš na svoju bolest i muku nego kad u sebi počinješ osjećati ozdravljenje, mir, oslobođenje,kad u svojoj mašti gledaš poput nove vizije sebe ozdravljenog, oslobođenog od muke i nevolje, sebe spašenog, obraćenog, novog, čistog i svetog.

Zato Isus neprestano ponavlja raznim ljudima koje je ozdravio ili oslobodio njihove muke: ”Idi u miru, vjera te tvoja spasila”. A druge upozorava: ” Ne boj se, samo vjeruj”. Ocu epileptičnog djeteta rekao je: ” Onome koji vjeruje sve je moguće”. Čvrsto ocrtaj i oboji u svojoj mašti sebe onakvog kakav želiš biti i tada će tvoja molitva uspjeti. U svoje misli, maštu, intuiciju i u svoje sposobnosti utisni čvrsto sliku onoga što želiš izmoliti. Tada ćeš to i dobiti. Jer Isus kaže: ”Neka ti bude kako si vjerovao”.

Tomislav Ivančić: Lijepo je što postojiš

Anđela Herendić

PODIJELI