Svima nama se zna dogoditi da svjesno učinimo teški grijeh i to onda opravdamo da smo samo ljudi,slabi i grešni.Često čujemo i da drugi pričaju loše o nama a to opravdavamo da je ljudski da nas ogovaraju oni koji su ljubomorni i gori od nas jer da su dobri kao mi ne bi o nama pričali loše.Toliko među nama katolicima ima svega i svačega,toliko duhovnog nereda koje ne želimo dovesti uopće u red već je jednostavno reći da smo samo ljudi i da smo slabi.Svatko od nas je čuo o sebi neku lošu priču,ogovaranje,kritizirani,klevetanje.Upoznao sam Zvonka koji je inače Adventist i nije Katolik,nikada o tom čovjeku nisam čuo ništa loše.Bio je dobar sa svima,veliki prijatelj rimokatolika,imao je prijatelje i katoličke svećenike koji su ga cijenili i poštovali.Pisao je i homilije za neke rimokatoličke župe uz pregled i ispravak nekih rimokatoličkih teologa.Odgovarao je ljudima na pitanja vezana za Bibliju,dijelio je Riječ utjehe i ohrabrenja onima koji su u potrebi.Evangelizirao je zatvorenike i kada bi se obratili poslao ih je rimokatoličkom svećeniku na ispovijed.Uvijek je govorio da mu nije cilj obratiti katolike na protestantizam nego mu je cilj pomoći da katolici upoznaju Božju Riječ i da otvore srce Bogu da budu bolji ljudi.Svi su ga cijenili i poštovali.Zašto?Zato što je ono što je propovijedao živio.Mi rimokatolici smo crkva bogata svecima i puno svetaca je živjelo i radilo za Krista.Zvonko nije bio rimokatolik ali je čovjek novoga doba,evangelizirao je i otvarao zatvorenicima srca za Božju Riječ.Pružao je ljudima Riječi utjehe i ohrabrenja.Pomagao je siromahe i beskućnike,cijelim svojim bićem je živio za Isusa Krista.Jedan lijep i dobar primjer i za nas katolike jer evangelizacija nije posao samo za protestante i adventiste.Evangelizacija je posao za sve nas kršćane.Zvonko je i uz to što je Evangelizirao i pomagao volio i svoju domovinu Hrvatsku.Bio je i veliki domoljub i sanjao je Hrvatsku koja će biti otvorenog srca za Isusa Krista.Imao je i puno prijatelja i među braniteljima koje je posebno volio i poštovao.Jedan od njegovih najboljih prijatelja bio je Vukovarski branitelj Vilim Karlović koji je napisao knjigu “Preživio sam Vukovar i Ovčaru.” Zvonko je volio sve ljude i drago nam je da je bio dio uredničkog tima našega portala PUT,ISTINA I ŽIVOT.Želimo zahvaliti pokojnom Zvonku za sve lijepo što je učinio za portal PUT,ISTINA I ŽIVOT a posebno želimo zahvaliti Gospodinu Isusu što nam je poslao Zvonka i što nam je bio prije svega brat i urednik koji se nesebično dao za druge ljude u potrebi i koji je ovaj portal obogaćivao svojim tekstovima a posebno starozavjetnim…Zvonko Hvala Ti na svemu i počivaj u miru Božjem.

( PUT,ISTINA I ŽIVOT – 17.04.2020. )

 

 

Podijelite s nama vaše svjedočanstvo

Poštovana braćo i sestre u Kristu, pratitelji portala PUT, ISTINA I ŽIVOT!
Jeste li vjernici, aktivni u svojim župama i molitvenim zajednicama? Koliko vas pohađa seminare i duhovne obnove ili hodočasti u razna rimokatolička svetišta? Na ovakvim mjestima ste sigurno dobili neizmjerne i velike milosti iz Božje ruke i sigurni smo da među vama ima onih koji su osjetili izravni Božji dodir pa možete svjedočiti o čudesnim ozdravljenjima, oslobođenjima od raznih duhovnih zarobljenosti i ovisnostima. Koliko vas je prošlo pješačka hodočašća ili vam je Gospodin pomogao u teškim životnim situacijama kada je sve izveo na dobro. Vjerujemo da ima puno raznih svjedočanstava gdje se Bog proslavio kroz vaš život. Bilo bi dobro da vaše svjedočanstvo ne zadržavate za sebe nego da ga podijelite javno s nama kako bi i druge osobe potaknuli na razmišljanje o Bogu. Upravo vaše svjedočanstvo može potaknuti druge da se obrate Bogu i da krenu Božjim putovima obraćenja srca. Vaše svjedočanstvo možete poslati na email adresu [email protected] i mi ćemo ga objaviti na našem portalu.
Napomena: “Bilo bi dobro da uz vaše svjedočanstvo pošaljete i autorsku fotografiju koja nije preuzeta s drugih web portala ili interneta da je objavimo uz vaše svjedočanstvo.“
Hvala vam i neka vaše svjedočanstvo bude poticaj onome tko ga bude pročitao da krene putem obraćenja jer taj Isusov put je PUT, ISTINA I ŽIVOT. Neka vas prati Božji blagoslov!

PODIJELITE S NAMA VAŠA ŽIVOTNA I DUHOVNA ISKUSTVA

Želite li podijeliti s nama vaše razmišljanje vezano za život,vaša razmišljanja i životna iskustva.Kako živite vjeru? Kako prakticirate duhovnost u svome životu kroz posao,obiteljske i međuljudske odnose?Možda trpite nepravdu na poslu ili kroz život.Kako se nosite s nepravdama?Kako vi zamišljate život u vjeri?Uglavnom pišite nam o vašim životnim iskustvima vjere i vaše tekstove nam šaljite na gmail [email protected] i vaše tekstove ćemo objaviti na portalu.Molimo vas da ako je moguće uz tekst pošaljete i vaše autorske fotografije koje ćemo objaviti uz vaš tekst.Hvala! Neka vas prati Božji blagoslov!

 

www.put-istina-zivot.com

 

 

 

PODIJELI