Sjeti se, o najmilostivija Djevice Marijo od Guadalupe, da si u svojim nebeskim ukazanjima na gori Tepeyac obećala pokazati svoje suosjećanje i sažaljenje prema svima koji te ljube i vjeruju ti, traže tvoju pomoć i pozivaju te k sebi u svojim potrebama i nevoljama.

Obećala si poslušati naše prošnje, isušiti suze i pružiti nam utjehu i olakšanje. Nikad se nije znalo da je netko tko je utekao tvojoj zaštiti, usrdno molio tvoju pomoć ili tražio tvoj zagovor, bilo radi opće dobrobiti ili u svojim osobnim brigama, ostao bez pomoći.

Nadahnuti ovim pouzdanjem, žurimo k tebi, o Marijo, uvijek Djevice i Majko Istinitog Boga. Iako tugujući pod teretom svojih grijeha, dolazimo klanjati se u u tvojoj nebeskoj prisutnosti, sigurni da ćeš se udostojiti ispuniti svoja milosrdna obećanja. Ispunjeni nadom sigurni smo da nas, dok stojimo pod tvojom sjenom i zaštitom, ništa neće uznemirivati ​​ili pogoditi, niti se trebamo bojati bolesti, nesreće ili bilo koje druge žalosti.

Htjela si ostati s nama u tvojoj divnoj slici, ti koja si naša Majka, naše zdravlje, naša radost i naš život. Praćeni tvojim majčinskim pogledom, povjeravajući se tebi u svim svojim potrebama, nećemo ni u čemu oskudjevati, jer svojim majčinskim zagovorom možeš za nas postići sve. Ne odbijaj naše prošnje, nego nas preplavi milosnim valom tvoje nebeske prisutnosti i u najživljoj svjetlosti svog bezgrešnog duha zapali u nama svaki grijeh i pomanjkanje ljubavi prema dobrom nebeskom Ocu i bližnjima, da budemo posve nalik tebi. To te molimo po zagovoru sluge i sina tvojega, svetog Juana Diega Cuauhtlatoatzina. Amen.

( Zlatko Marinac – 12.12.2020. )

PODIJELI