FOTO: J.Jurčević / www.put-istina-zivot.com

Jedino ono čemu trebamo težiti je vječni život. Nanovo rođeni čovjek je čovjek rođen u Kristu; neiscrpnom vrelu Ljubavi. Odbacite sve ono staro i svjetovno, obucite novo i nebesko i zakoračite u Kraljevstvo Božje. Kada čovjek spozna puninu radnosti koju mu donosi Isus , njegove oči postaju svjetlost koja isijava Ljubav, a ta Ljubav, tako divna i nenametljiva, polako i trajno se pretvara u mir; toliko traženi i sveti mir potreban svakoj duši. Ne postoji dovoljno riječi kojima bi se opisalo stanje duše koja posjeduje taj mir. Upravo zato što svaka riječ poznata ovozemaljskom životu i svjetovnom nauku nema dovoljno snage, veličanstva, ljepote, ljubavi, dostojnosti, pravednosti i svetosti da opiše nešto od samog Boga darovano i s Njegovom Ljubavlju blagoslovljeno.

Kada znamo da smo Njegovi? Kada mrzimo svaki grijeh, kada ljubimo svoje bližnje, kada u tišini trpimo nepravdu i kada strpljivo nosimo svoj križ. Da, strpljivo jer strpljivost donosi blagoslove. Kada nas grube riječi više ne dotiču jer naše srce je puno radosti koja isijava u očima, kada tim pogledom možemo blagosloviti, utješiti, svjedočiti ono što nam je u srcu. Kada suosjećamo za našu braću i sestre u Kristu, kada ih tješimo, savjetujemo, kada ih ljubimo Njegovom Ljubavlju…

Da, tada znamo da smo na pravom putu ka Njemu. I taj put je radostan. Taj put je znak da je On sa nama. Taj put nas vodi kući. Vraća nas našem Ocu. Jer ovdje dišemo samo trenutke a kod Oca našega udisat ćemo vječnost. Jer stvoreni smo za vječnost, stvoreni smo na sliku Božju. I zato budimo dostojanstvena Njegova djeca. „Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih” (Post 1,27).

Biljana

PODIJELI