Matheusi o promociji

303

alt

„Matheusi“ raspjevani i rasplesani proslavljali Gospodina i svoj glazbeni prvijenac:

 

„Ti si sveti, svemogući,

dostojanstven, vrijedan hvale.

Slijedit ću te, zauvijek Bože,

voljet ću Te, u svim danima…“

 

Stihovi su to koji su odzvanjali valpovačkim Centrom kulture „Katančić“ prošloga četvrtka. Voditeljica programa Tanja Popec sa Hrvatskog katoličkog radija upravo je s njima započela koncert u kojem je Vokalni sastav „Matheus“ iz župe Svetoga Mateja apostola i evanđeliste u Bizovcu, promovirao svoj glazbeni prvijenac. Najavljivan nekoliko mjeseci konačno je, na radost mnogih, ugledao svijetlo dana.

Elegantno odjeveni, ušavši na pozornicu uz taktove pjesme „Princ mira“, „Matheusi“ su izmamili ogroman pljesak prepune dvorane „Katančić“ a publika koja ih je došla poslušati nije krila emocije tijekom cijeloga koncerta. Bizovčani su u tri navrata izlazili na pozornicu i otpjevali jedanaest od dvanaest skladbi koje se nalaze na njihovu glazbenom albumu. Njihovo slavlje uveličali su i prijatelji s kojima su u kontaktu već dugi niz godina, Duhovno glazbeni sastav „Apostoli mira“ iz Mađareva nedaleko Koprivnice, inače ovogodišnji pobjednici netom održanog Uskrsfesta koji su izveli dvije svoje skladbe. Također, gromoglasni aplauz i smiješak svima je izmamio doajen hrvatske duhovne šansone Čedo Antolić koji je sa svojim sinom Matijom i pratnjom, otpjevao tri svoje dobro poznate pjesme a plijenio je pažnju, osim pjesmom i humorom, i svojom jednostavnošću i skromnošću.

Svoju pisanu riječ „Matheusima“ obzirom kako nije mogao prisustvovati promociji albuma, uputio je i novoimenovani Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić: „Vi ste, draga mladosti, prepoznali Božji glas u svome srcu i krenuli za njim. Svoje vječno utočište pronašli ste u Njemu. Nemojte se umarati od djela ljubavi, od dijeljenja radosti, od slavljenja Boga svojim glasom i svojim životom, od izgradnje zajedništva među vama s Vašim i unutar Vaših župnih zajednica i njihovih pastira. Vaš koncert djelo je ljubavi – Boga prema čovjeku i čovjeka prema čovjeku. Vaš dar za glazbu umnaža se dijeljenjem i samozatajnim darivanjem sebe samih u ljubavi prema drugima. Čestitam Vam na svim Vašim postignućima i zahvaljujem Vam što svojim glazbenim radom pridonosite evangelizacijskom poslanju naše Đakovačko-osječke nadbiskupije i Crkve u Hrvatskoj danas.“ – istaknuo je nadbiskup Hranić.

alt

Svim prisutnima obratila se i direktorica „Laudata“ koji je i izdao „Matheusov“ album, Ksenija Abramović i između ostalog poručila: “Od svega srca čestitam dragim „Matheusima“ na albumu prvijencu. No, koliko god bilo teško, odgovor je u Isusu, Božanskom Milosorđu. – Pjevajmo zajedno u Duhu!“

Nekoliko riječi „Matheusima“ je uputio i vlč. Marin Knežević, nekadašnji bizovački župnik a sada duhovnik Pokreta Božanskog Milosrđa na Ovčari nedaleko Đakova. Zahvalivši se Matheusima na prelijepom koncertu naglasio je kako su članovi ovog sastava pod vodstvom Sandre Lovrinčević, zajedno padali i zajedno se upinjali. “Ono što pjevaju, to je bio njihov život, njihova vjera, njihova

mladost… Molitva Božanskom milosrđu nas je sve zajedno vodila na teškom putu. Bog je najveće pouzdanje i najveća snaga kroz život.” – naglasio je vlč. Knežević.

Drugi dio koncerta donio je „Matheuse“ u nešto ležernijem mladenačkom izdanju odjevene u traperice i starke. Raspjevani i rasplesani proslavljali su Gospodina gotovo puna dva sata a brojne ovacije publike uputili su na slavu Milosrdnog Gospodina prema kojemu njeguju pobožnost.

Pod ravnanjem Gorana Kovačića, sve izvođače pratio je orkestar sastavljen od vrsnih glazbenika koji rade s najvećim imenima hrvatske glazbene scene.

Promocija „Matheusova“ glazbenog prvijenca imala je i dobrotvorni karakter jer su sva sredstva od prodaje ulaznica usmjerena prema jednoj obitelji s područja Općine Bizovac.

Glazbeni album pod nazivom „Utočište vječno“ stvaran je više od pet godina a na njemu su objavljene sve skladbe koje su „Matheusi“ izvodili na različitim festivalima duhovne kršćanske glazbe. Tako se između dvanaest skladbi nalaze uspješnice poput „Slavi Boga našega“ i „Uzdam se u tebe“ s Hosanafesta, „Snage nam daj“ s Tonkafesta i skladba prema kojoj album i nosi ime „Utočište vječno“ s Uskrsfesta – sve navedene pjesme pobjednice su na spomenutim festivalima. Njihovo autorstvo teksutalno i glazbeno potpisuje voditeljica Sastava, prof. Sandra Lovrinčević, Adrijana Baković i vlč. Marin Knežević, a aranžmanski su ih uobličili Željko Nikolin i Goran Đurković.

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zrinka Blažević

 

 

 

{fshare}

 

 

 

PODIJELI