Stiglo nam je ljeto, nekima je zasluženi godišnji odmor već počeo, nekim će tek početi, a i svima onima koji ostaju kod kuće ljeto je dobra prilika za malo odahnuti, pogotovo uz dobru knjigu. Čovjek se katkad pita kako se uopće dobro i kvalitetno odmoriti, kako ispuniti slobodno vrijeme, a da to na neki način bude plodonosno, osobito sada kada smo zbog situacije s koronavirusom malo napetiji, zabrinutiji nego inače. Još od vremena antičkoga Egipta i Grčke, ističe se da čitanje, osim komponente zabave, opušta, ojačava naše misaone procese, empatiju, odnosno ima ljekovita svojstva na duh i tijelo. Drugim riječima, čitanje na neki način može biti i lijek. Dobra je ideja stoga iskoristiti čitanje kao svojevrsnu biblioterapiju, no važno je, naravno, i što čitati.

Kršćanska sadašnjost pripremila je ljetnu shemu naslova kao svojevrsnu preporuku, uz popust od 30 posto. Svaka dva tjedna čitateljima se preporučuju nova djela kvalitetne kršćanske literature, a na trenutnoj posebnoj ponudi našlo se sljedećih sedam naslova: „Šutnja – molitva – dokolica“ Ivice Raguža, „Darovano vrijeme“ Helmuta Krätzla, „Dnevnik duše“ pape Ivana XXIII. i Lorisa Francesca Capovilla (prir.), „Božja prisutnost“ Bernharda Körnera, „Za život u slobodi“ Anselma Grüna, „Snaga molitve zagovora“ Katerine Lachmanove i „Radost na dnu duše“ don Antona Šuljića.

U duhovnom je životu osobito važna usmjerenost pozornosti. Kršćani ju s jedne strane usmjeravaju na Boga, na sebe, ali i na druge ljude te stvoreni svijet. Kako biste na duhovnoj razini podarili ljubav upravo drugima i tijekom ovoga ljeta usmjerili se i na svoje bližnje, čitanje knjiga iz navedene ljetne sheme KS-a zasigurno će vam učiniti mnogo dobroga.

Više o knjigama na akciji pročitajte ovdje.

PODIJELI