FOTO: Ankica Čolić

Dobro jutro i dobar dan. Evo sam se ustala,jer sam se dobro naspavala. Ustala se iz postelje meke da bi nove radne obaveze obavljala. Oblačim se i u mislima obaveze prebirem, što učiniti i odakle krenuti ? Obaveza puno a vremena malo. Moj Isuse htjela bi s tobom biti i u tišini svoga doma se moliti. No Isuse imam ja psića kojeg trebam prošetati, imam mace koje treba nahraniti.! Što ću prije na koju ću stranu ? Vani noć je i crna je tama, psić me zove i repićem maše da krenemo i nedoumicu da riješimo. Moj Isuse dok ja cestom kroz šumicu idem crna tama svuda oko mene… Gledam nebo pa se Tebi divim kako zvijezde na nebu se sjaje. Gledam Mjesec pa se njemu divim kako tamu rasvjetljuje lako. Moj Isuse dok ja tako idem, vjetrić puše i lišće s drveća nosi,gledam igru rasplesanih grana,kako plešu kako se vijore…! Idem dalje i psića svog pratim,pa se pitam dokle će to tako? Da zbog njega ja hodim po mraku…!
Vjetrić piri, lišće šuška, pjesma sove odzvanja u noći. Mjesec moćni i zvjezdice male divno svjetlo podariše meni, da ja idem i ničeg se ne bojim,jer ja imam Onog koji mene voli. Moj Isuse gledam ja tako, čudne sjene i obrise razne kako tamu ispraćaju polako. Gledam Mjesec pa se njemu smiješim kako putić on osvjetljava meni,da ja vidim kuda moram proći da se kući bezbrižno ja vratim. Moj Isuse vraćam se polako ,nesta tame i crnoga mraka,,, Gledam Sunce kako lagano se budi,zrake širi i mene pozdravlja. Moj Isuse to je tako lijepo da vidim to božansko djelo. Dok ja idem i psića svoga pratim,on me gleda i veselo repićem mi maše. Moj Isuse da ja nemam njega, nikad ne bi vidjela i doživjela ta Tvoja božanstvena djela,,, jutro bajno, miris šume, cvrkut ptica i zov života. Zov života da ja krenem hrabro da se divim,,,da se divim i s Tobom da živim…
Moj Isuse kako divno vidjeti Te i u Suncu i u vjetru, zvijezdi sjajnoj i Mjesecu bajnom.
Moj Isuse sve što gledam to si Ti ! Ti si vrijeme koje živim, Ti si prostor što me štiti, Ti si cesta što me vodi da uživam u slobodi!
Moj Isuse hvala ti na mom psiću,na mom psiću i njegovu zaigranom repiću, kojeg pratim dok me vodi prostranstvima Tvojim !!!
Isuse hvala Ti !

Ankica Čolić

PODIJELI