Zagreb, 03.01.2020. godine

 

Danas je nedjelja i bio sam na Sv. Misi u kazalištu „Komedija“ u 9 h ujutro. Usred propovijedi drmnuo je potres, epicentar blizu Zagreba. Izišao sam van od straha s još nekima. Ponekad na Misi navale mi misli i osjećaji o ljubavi Božjoj. Jutros mi se lomio zanos; „Isuse, ljubim Tvoju opću katoličku crkvu, ljubim Tvoju pravoslavnu crkvu, ljubim sve protestantske crkve koji tako odano ljube Tvoju riječ, ljubim sve muslimane, hindu i budiste koji na svoj način ljube Tebe, ljubim sve one koji neizravno žive Tebe i Tvoju riječ ne poznajući Te dovoljno, ljubim Tvoj narod Židovski koji je patnjama i krvlju, ropstvom i progonstvom, genocidom holokausta pripremio Tvoj dolazak! Isuse, svaki čovjek, svaka ljudska egzistencija je otvorena rana patnje na koju samo Ti imaš odgovor; ti Bogočovjek i svako „ja“ ponaosob; samo to postoji. U zanosu smo Te okitili pjesmama, slikama i skulpturama, glazbom i svim vrstama znanosti, umjetnosti i kulture. O daj nam snage za život!“

Tu harmoniju duha remeti grijeh, a najviše licemjeri. Otac licemjerstva je osobno sotona i njegovi anđeli. Isus je najviše mrzio licemjerstvo. Farizejima i pismoznancima je otvoreno rekao da su licemjeri, trulež i obijeljeni grobovi i da im je đavao otac. to sve se i danas događa. Licemjeri su puni oholosti, laži, pohlepe, bez empatije, zlotvori i ubojice svake vrste. A oni koji pođoše s njim učini sinovima i kćerima Božjim i dade im moć raspoznavanja duhova. taj sin Božji je spontan iskren i spreman svakome pomoći. Ali ima i mudrost i nije naivan. Licemjer laže, sve radi da bi se dopao ostalima, lažno se predstavlja, proračunat je u svemu i misli da svoje konce života sam drži. Odsustvo vjere i predanja. Svi nosimo otvorenu ranu patnje, ali jedni na život vječni, a drugi na vječnu smrt i propast. Bog je jedini sudac svemu i svakome! Sve to je tako očito. Osjeti se čovjek!

Katolička, opća crkva je najbrojnija na svijetu. Papa je najveći moralni autoritet svijeta zato što mu je svaki živući čovjek svijeta podjednako vrijedan. Pio XII, Ivan XXIII, Pavao VI, Ivan-Pavao II, Benedikt XVI, Papa Franjo su Isusovi heroji. Neki su proglašeni Svetima. Svi odreda su imali i imaju Isusovu hrabrost, predanje Bogu poput djeteta, odlučnost da dadu svoj život za istinu i pravdu. Svi su bili suočeni sa veličinom i bijedom suvremenog svijeta, ratovima i masovnim ubijanjem ljudi, ideologijama fašizma, nacizma i komunizma. Umiraše spokojno svjesni da su dali sve što su mogli i kako su mogli. Bili su suočeni sa licemjernim svijetom kojeg su snagom Kristove ljubavi pobijedili.

Srdačan pozdrav!

Krešo Čepo
(rođ. 1950, Tihaljina, Hercegovina – BiH)
www.put-istina-zivot.com

 

O AUTORU

FOTO: Krešo Čepo

Krešo Čepo rođen je u Tihaljini,Hercegovina,1950 godine,gdje je završio osnovnu školu.Srednju ekonomsku završio je u Vinkovcima.Studirao je teologiju i komparativnu književnost u Zagrebu,što redovno,što uz rad.Kao hrvatski domoljub bio je dvadeset godina proganjan od UDBE.1984.godine bježi iz Hrvatske i četrnaest godina boravi u četiri zemlje;Austriji ,Njemačkoj,Australiji i Švicarskoj.1998.godine vraća se u Hrvatsku.Oženjen je i ima troje djece.

Za sebe kaže da je pjesnik,viši savjetnik za opću problematiku,ekumenist i kršćanski socijalist.Aktivist je za egzistencijalna,socijalna i politička prava preko trideset godina.U inozemstvu i tuzemstvu oduševljavaju ga čiste duše,iskrenost,jednostavnost i skromnost.

Objavio je kod Ćirilometodske knjižare dvije knjige:

1.) Plamena Hercegovina,književni radovi;pripovijesti,eseji,komentari,tužba za lustraciju Europskoj komisiji,Zagreb 2018.

2.)Plamena Hercegovina:pjesme,Zagreb 2018.

Želimo naglasiti da je Krešo Čepo član Rimokatoličkog uredništva portala PUT,ISTINA I ŽIVOT u kategoriji Vjera – politika – društvo.

 

 

Poštovani pratitelji portala,urednici drugih katoličkih,kršćanskih ili domoljubnih portala.Obavještavamo vas da sve članke,molitve,tekstove ispod kojih piše da je izvor portal PUT,ISTINA I ŽIVOT ( www.put-istina-zivot.com ) imate pravo preuzimati bez pitanja u količini koju sami odaberete uz napomenu da se tekstovi ne smiju dorađivati ili mijenjati kao ni citirati i pozivati na pojedine izreke autora teksta.Dakle,autorski tekstovi koji se preuzmu obavezno navesti izvor PUT,ISTINA I ŽIVOT s poveznicom www.put-istina-zivot.com.Također dozvoljeno je preuzimanje fotografija ispod koje piše (FOTO:PUT,ISTINA I ŽIVOT/www.put-istina-zivot.com također bez dopuštenja dorade ili rezanja) i svjedočanstva koja su potpisana imenom autora a ispod piše izvor (PUT,ISTINA I ŽIVOT ili poveznica portala www.put-istina i zivot.com ) ili ispod teksta piše ( Podaci o osobi poznati uredništvu ) Hvala vam i neka sve što radimo bude na slavu Bogu i neka vas prati Božji blagoslov!

Uredništvo portala PUT,ISTINA I ŽIVOT

www.put-istina-zivot.com

PODIJELI