Križni put mladih u Šibeniku

216

mladi krizni put 4Križni put mladih Šibenske biskupije održan je u subotu 12. ožujka. Mladi su ove godine za križem hodali na relaciji Danilo – Dubrava – Šibenik. Pobožnost je započela u župi Danilo u župnoj crkvi svetog Danijela gdje je bilo okupljanje, uvodna molitva i prva postaja. Mladi su postaje imali u crkvama i kapelama župe Danilo, u župnoj crkvi Gospe od zdravlja u Dubravi, u crkvi svetog Mihovila na Vršinama i u crkvi svetog Frane. Mladima u uvodnom djelu mise poručio je kako je Isusov krik “Žedan sam” bio upravljen njima. “Žedan sam tvoje mladosti, oduševljenja, umora i nada”, poručuje vam Gospodin danas.

Vjerujem da ste rekli Gospodinu i mi smo žedni tvoje ljubavi. Drago mi je da ste dio velikog broja mladih u našoj Domovini koji hodaju ovih dana za križem, poručio je biskup Ivas.

Vrhunac svakog križnog puta je kalvarija na kojoj je Isus raširio ruke koje su znak da nas on uvijek poziva u zagrljaj. Od naših grijeha puno je veće njegovo milosrđe, naglasio je biskup Ivas koji je ukazao kako se uvijek kad je to moguće nakon križnog puta slavi sveta misa koja je kako se to voli reći petnaesta postaja. Dao Bog da u vama i preko vas u našoj Crkvi urode plodovi milosrđa.

Učinimo da u nama i našem svijetu bude više milosrđa i mira, zaključio je biskup Ivas. Mladima se i obratio s nekoliko riječi  biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Gabrijel Jagarinec koji je svima zahvalio na sudjelovanju na pobožnosti križnog puta. Hvala Gospodinu na svemu što je učinio za nas,hvala mu za život i hvala mu što se mladi u što većem broju okupljaju oko njegova stola.

 

Dario Aras

dopisnik za mlade

 

Ranije objavljeno:

Obranimo ljudski život
Ne boj se, ja sam s tobom
Legenda o Jack-o’-lanternu
Opominjimo iz ljubavi
Susret mladih Šibenske biskupije 24.01.2015.
Molitvena zajednica za mlade u osnutku

PODIJELI