FOTO: Udruga Hrvatska za Život

Udruga Hrvatska za Život proteklih je dana imala više aktivnosti koje su od izuzetnog značaja za pokret za život u Hrvatskoj: održavanje 3. Utrke za život, pokretanje portala te otvorenje novog Centra za život:

 

  1. UTRKA ZA ŽIVOT (subota, 20. lipanj 2020.)

 

FOTO: Udruga Hrvatska za Život

U subotu, 20. Lipnja na Bundeku je održana 3. utrka za život za odrasle i 2. utrka za život za djecu. Unatoč kiši i vjetru hrabri sudionici su trčali za sve majke, očeve, djecu, nerođene, za izgradnju kulture života u našoj Domovini. Dječja utrka je bila iznimno zanimljiva i djeca su uživala, bilo je predivno slušati njihove komentare zašto trče („za malene bebe, da se sve bebe rode, da se mame ne boje“ itd.). Ovo veliko slavlje života pjesmom je uzveličala Tamara Perc kojoj od srca zahvaljujemo!

 

U utrci dugoj 6 800 m prvo mjesto u muškoj i ženskoj kategoriji zauzeli su Tomislav Smrtić i Lea Delić Mesarić te tako potvrdili svoje trkačke sposobnosti od prošlogodišnje utrke,  kada su također bili pobjednici u svojoj kategoriji. U nastavku donosimo poredak prva 3 mjesta iz svake kategorije:

 

Poredak u muškoj kategoriji:

1.Tomislav Smrtić (28:44)

2.Krešimir Tabak (29:55)

3.Hrvoje Munjić (30:03)

 

Poredak u ženskoj kategoriji:

1.Lea Delić Mesarić (34:44)

2 Ana Batinović (36:47)

3.Irena Martinac (43:25)

 

 

  1. Pokretanje inicijative „Krunicom za pobjedu kulture života“ i web portala www.ruzarij.com

 

Svjesni utjecaja molitve krunice na živote pojedinaca i mnoga svjetska zbivanja, te nadahnuti

FOTO: Udruga Hrvatska za Život

proroštvom iz pobožnosti Duši Kristovoj, čija je autentičnost potvrđena od strane katoličke Crkve: „U trenutku kada na svijetu prestane grijeh pobačaja, svi će zemaljski ratovi prestati“, kao udruga Hrvatska za Život, u subotu 20. lipnja 2020. godine, na spomendan Bezgrješnog srca Blažene Djevice Marije, kojem smo kao Udruga i inicijativa 40 dana za život i posvećeni, pokrenuli smo inicijativu svakodnevne molitve krunice za prestanak pobačaja u Hrvatskoj i svijetu. Više informacija o ovoj novoj inicijativ te kako se prijaviti i biti dijelom velike mreže molitelja koja svakodnevno moli krunicu za pobjedu kulture života, možete pronaći na www.ruzarij.com

 

 

  1. Otvorenje Centra za život u Splitu

 

FOTO: Udruga Hrvatska za Život

U nedjelju, 21. lipnja 2020. u Splitu je otvoren (drugi u Hrvatskoj, a prvi u Dalmaciji) Centar za život. Splićani su se za otvorenje, osim građevinskim radovima i uređenjem, pripremali i duhovno. U crkvici sv. Trojice na Poljudu tjedan dana je trajalo Jerihonsko bdjenje (7 dana i noći klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu). Samo otvorenje je započelo sv. misom u crkvi. Sveti Križ u splitskom Varošu koju je predslavio fra Lazar Perica. Na kraju mise prisutnima se zahvalila Marija Šošić, koordinatorica inicijative 40 dana za život za Dalmaciju te sestra Terezija Pervan, provincijalka sestara Služavki Malog Isusa, koje su udruzi Hrvatska za Život ustupile prostor za otvaranje ovog Centra. Nakon mise, 200-tinjak ljudi se u procesiji sa kipom trudne Gospe i pjesmom, uputilo prema Centru za život, na adresi Milićeva 6. Prostor je blagoslovio don Mihael Jelavić, župnik u Varošu, a potom se prisutnima obratio predsjednik udruge Hrvatska za Život, Ante Čaljkušić, te istakao kako će ovaj prostor biti svjetlo grada Splita.

 

Centar će biti ured udruge Hrvatska za Život, inicijative 40 dana za život te savjetovalište za trudnice, u suradnji sa stručnjacima, psiholozima, psihoterapeutima, psihijatrima, svećenicima, ginekolozima, ali i odvjetnicima i socijalnim radnicima.. U prostoru će se provoditi i ostali programi naše udruge, a za sve koji trebaju pomoć ili bi se htjeli više informirati, prostor će radnim danima biti otvoren od 9 do 17 sati.

FOTO: Udruga Hrvatska za Život
FOTO: Udruga Hrvatska za Život
FOTO: Udruga Hrvatska za Život
FOTO: Udruga Hrvatska za Život
FOTO: Udruga Hrvatska za Život
FOTO: Udruga Hrvatska za Život
FOTO: Udruga Hrvatska za Život
FOTO: Udruga Hrvatska za Život
FOTO: Udruga Hrvatska za Život
FOTO: Udruga Hrvatska za Život
FOTO: Udruga Hrvatska za Život
FOTO: Udruga Hrvatska za Život

Udruga Hrvatska za Život

 

 

 

 

DOBRE VIJESTI

 

Sve DOBRE VIJESTI koje imate iz vaše župe,molitvene zajednice,udruge,vijesti iz područja vjere,humanitarnog rada,kulture.Vaše tekstovi DOBRIH VIJESTI moraju biti autorski a uz tekst pošaljite i vaše autorske fotografije i VIDEO CLIPOVE na gmail adresu [email protected] Hvala što se zajedno možemo veseliti DOBRIM VIJESTIMA i dobrim ljudima koji čine dobre stvari na ovome svijetu.Neka vas prati Božji blagoslov!

 

 

NA PORTALU PUT,ISTINA I ŽIVOT : ” Besplatno objavljujemo vaše važne obavijesti.”

Obavještavamo sve župne,molitvene i druge zajednice,katoličke bratovštine i udruge koje djeluju unutar Rimokatoličke crkve kao i sve druge humanitarne ili braniteljske udruge koji djeluju na području Republike Hrvatske da svoje važne obavijesti mogu slati na portal PUT,ISTINA I ŽIVOT i mi ćemo objaviti.Također objavljujemo obavijesti i od promocija katoličkih,kršćanskih ali i povijesnih knjiga s kršćanskom ili domoljubnom tematikom.Želimo obavijestiti da objavljujemo i obavijesti od braniteljskih udruga kao nap. duhovne obnove za branitelje,hodočašća,promocije knjiga iz Domovinskog rata,razna druga događanja i predavanja vezane za braniteljsku populaciju.Također objavljujemo i važne obavijesti vezane za našu braću i sestre Hrvate iz Bosne i Hercegovine kao i naše Hrvate iz svih dijelova svijeta.Oglašavamo i hodočašća koja se organiziraju preko župe ili neke molitvene zajednice ili udruge.Primamo i oglase i obavijesti i od raznih molitvenih zajednica koje djeluju u rimokatoličkim župama na području Republike Hrvatske,Bosne i Hercegovine i Srbije kao i iz drugih zemalja širom svijeta ako zajednice djeluju u Hrvatskim Katoličkim misijama.Od srca vam hvala i vaše obavijesti možete slati na gmail [email protected]  Napominjemo da uz svoje oglasne tekstive obavezno pošaljete vaše autorske fotografije ili VIDEO CLIPOVE koje ćemo također objaviti.Hvala i neka vas prati Božji blagoslov!

 

www.put-istina-zivot.com

PODIJELI