HVALA TI NA RAZNOVRSNOM IZBORU U NAŠIM TRGOVINAMA

I ovo će se nekima činiti kao neobična i nepotrebna zahvala. No, bez ljutnje, ali ja drugačije osjetim jer kako nam je sveta Misa potrebna za duhovan rast i život, tako su nam razne trgovine potrebne za materijalan život. Zagledajte se malo u sliku. U kojoj ”trgovini” bi se radije zatekli i kupovali za svoje najmilije? U kojoj bi se osjećali sigurniji da ste kupili ispravnu namirnicu iako ju kupili pred kraj isteka roka? Kad zbrojimo ugodu same kupovine, higijenu i zdravlje, vjerujem da shvaćate zašto su i ti naši dućani pronašli mjesto na ovoj listi.
Uredni dućani, pregledni, mirisni, po ljeti klimatizirani, po zimi grijani, muzika svira, ugodna rasvjeta…sve je podešeno da se baš mi osjećamo ugodno tamo. Kako god brzinski jurili pored tih prepunih polica, ne možemo se ne osjetiti dobrodošlima. Naravno, svjesni smo razloga zašto se trude što duže nas svojim ”trikovima” zadržati među svojim primamljivim stalažama, ali to nije ovdje tema, ovdje smo da zahvaljujemo i molimo.
Također znam da će neki sada reći: ah, lako za izbor na policama, ali mi nemamo novaca dovoljno za sve. Za SVE? Zar nam je zaista potrebno SVE? Imamo puno više nego nam je uopće potrebno! Samo to trebamo osvijestiti u svojoj duši. Znate, primjećujem kako su ljudi postali nezasitni i nerealni i kao takvi nikada neće biti zadovoljni jer koliko god imali u rukama, u srcu im postoji praznina. A to ni jedna trgovina ne može ispuniti. Samo Bog može! Mi koji ovo čitamo smo svjesni toga i zato molimo za druge da pronađu taj Put.

Dobri Bože, ovdje ima prostora za toliko zahvala! Ali i molitvi. Prvo bih Te zamolila za sve vrijedne ljude koji rade u trgovinama, kako za sve trgovce koji rade s nama kupcima, tako i za sve one djelatnike koje i ne vidimo: skladištare, čistače, čuvare, dostavljače – da ih čuvaš, daruješ im snagu i strpljenje za sve što ih snađe u svakodnevnom radu, da budu u ljubaznim odnosima i da svakako budu adekvatno plaćeni za svoj rad. Za šefove i direktore – molimo Te, da svojim odlukama omoguće da u našim trgovinama imamo više Hrvatskih proizvoda te da tako potičemo naše domaće vrijedne proizvođače. Vjerujem da bi tada bilo puno više kvalitete i sigurnosti u odabranim proizvodima, kako u prehrani i higijeni tako i u odjevnim predmetima. A vjerujem da bi to zaustavilo, barem djelomično, tu preoskudnu odjeću koja nam se nudi sa stranih tržišta. Molimo Te, daruj im svijest da shvate bitno i moralno u životu, kako nas Ti učiš, i da cijene svoje radnike kako riječima tako i nagradama. I još nešto što mene jako, jako boli – dobri Bože, molimo Te, ne dozvoli bacanje hrane! Koliko god žmirili na to, svjesni smo da se to događa svugdje oko nas, i zato Te iz sveg srca molim da nam pomogneš pronaći način da se to zaustavi i da napokon raspodjela hrane u svijetu bude pravedna i prema 

svačijoj potrebi. Onako kako nas Ti učiš.

Hvala Ti na obilju svega u našim trgovinama!
Hvala Ti što za svoj novac možemo birati što nam više odgovara!
Hvala Ti što se tako ugodno i sigurno osjećamo dok kupujemo!

A sad bih vas zamolila ono najmanje što mi maleni možemo učiniti u Njegovo ime – da se odviknemo potrebe kupovine nedjeljom. Isključivo je na nama ta odluka i čin – pa donesimo ju konačno! U Njegovo ime!

LIJEPO NAM JE TU, BOŽE! HVALA TI!

 

Lidija Jagarić

 

 

Molitve napisane za domovinu Hrvatsku svakodnevno objavljujemo na portalu PUT,ISTINA I ŽIVOT (www.put-istina-zivot.com) u kategoriji ” Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca” a neke molitve će se čitati u nekoliko molitvenih zajednica pred Presvetim.Sestro i brate ako želiš pisati svoje molitve iz srca za domovinu Hrvatsku pošalji nam na email adresu [email protected] i mi ćemo ih objaviti na portalu.Neka vas prati Božji blagoslov!

Zemljo Hrvatska,Bog te blagoslovio!

Klikom na sličicu ulazimo na Facebook stranicu Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca

FOTO:J.Jurčević/www.put-istina-zivot.com

 

 

 

PODIJELI