HVALA TI NA URODIMA NAŠE PLODNE ZEMLJE

– crvenica = vinova loza, smokve, masline
– crnica = kukuruz, pšenica
– gajnjača = vrtlarstvo, vinogradi, pošumljavanje
– smolnica = suncokret, pamuk, šećerna repa
– smeđe tlo = sveukupno poljodjelstvo, pošumljavanja

…nabrojane su samo neke vrste tla u našoj domovini i samo djelić onoga što nam ta zemlja može pružiti. Naši vrijedni ljudi oduvijek su obrađivali zemljicu koja je uzvraćala bogatim plodovima. Koliko god je to težak i krvavi ”kruh”, brigom o zemlji i njenim korištenjem dajemo ljubav zahvalnost Bogu što nam je sve to darovao, a sve je tu da nama bude na korist i ugodu.

Dobri Bože, toliko toga imamo! Molim Te, zaštiti sve zemljoradnike da ne stradavaju od zaostalih mina, da im poplave i suše ne uništavaju urode, da ne izgube želju obrađivati zemlju i neka uvijek osjete ljubav prema tom radu čak i kada na prvi pogled ne vide korist. Daruj nam svijest da cijenimo domaće proizvode i sve plodove naše zemljice, daruj nam mogućnost kupovati ih od naših proizvođača koje ćemo tako motivirati i ohrabrivati da ustraju u svome trudu i radu, za svoje a i naše dobro. Dobri Bože, želimo s poštivanjem i ljubavlju uživati u darovanim plodovima!

LIJEPO NAM JE TU, BOŽE! HVALA TI!

Lidja Jagarić

 

 

Poštovana braćo i sestre u Kristu!

Molimo vas ako imate nadahnuća da napišete molitvu za domovinu Hrvatsku iz srca i da nam pošaljete na email adresu [email protected] i vašu molitvu ćemo objaviti na našem portalu.Također neke molitve ćemo proslijediti i u nekoliko molitvenih zajednica gdje će se čitati pred Presvetim.

Zemljo Hrvatska,Bog te blagoslovio!

Izvor: www.put-istina-zivot.com

PODIJELI