Ako ima mnogo ljubavi, i najmanji pothvat postaje važan

Gabriella Ceraso, Ivica Hadaš – Vatikan

Imajući u vidu apostolsko putovanje pape Franje u Litvu, Letoniju i Estoniju od 22. do 25. rujna, biskup je Philippe Jourdan, apostolski upravitelj Estonije, poslao poruku katolicima te baltičke zemlje kako bi zahvalio onima koji rade za uspjeh tog posjeta i kako bi zatražio da mole da donese mnogo plodova.

Svaki se veliki događaj sastoji od tisuća detalja i, u stvarnosti, svaki mali detalj mnogo znači. Učinimo to s ljubavlju – napisao je biskup Jourdan i dodao – ako je malo ljubavi, i najveći zadatak postaje beznačajan, međutim, ako ima mnogo ljubavi, i najmanji pothvat postaje važan.

Apostolski je upravitelj Estonije naglasio važnost materijalne pripreme, ali još više duhovne pripreme. Tijekom povijesti kršćani su se pripremali za velike događaje moleći i posteći. Papin je posjet sigurno važan događaj za Katoličku Crkvu u Estoniji i za svakog katolika osobno. Draga braćo i sestre, sada kada se posjet približava želio bih zamoliti sve vas da se pripremite još snažnije – poručio je biskup Jourdan.

U kolovozu koji je obilježen slavljima koja su posvećena Blaženoj Djevici Mariji, biskup je Philippe Jourdan posebno zatražio od katolika da mole krunicu upravo za uspjeh posjeta Svetog Oca, te da barem jedan dan poste na istu nakanu. Predložio je da taj dan bude subota, 1. rujna.

Na kraju je poruke biskup Philippe Jourdan potaknuo vjernike da se što prije prijave putem internetske stranice, otvorene za tu priliku i na kojoj su sve obavijesti, za sudjelovanje na misi s papom Franjom na Trgu slobode ili za susret Pape s mladima u crkvi svetog Karla u Tallinnu.

 

PODIJELI