Američki katolički mediji pišu o izborniku Daliću i našoj reprezentaciji: Hrvatska je iznimno katolička zemlja, a Zlatko Dalić čovjek je iskrene vjere

214

Nakon sinoćnje pobjede hrvatske nogometne reprezentacije nad Englezima, američki katolički mediji pisali su o hrvatskom izborniku Zlatku Daliću, kojega nazivaju „čovjekom iskrene vjere“, ali su i objasnili zašto bi američki katolici trebali navijati za Hrvatsku…

Hrvatska nogometna reprezentacija ispisuje nogometnu povijest; o pobjedi protiv Engleza u polufinalu Svjetskog prvenstva pričat će se godinama.

Našoj pobjedi vesele se i katolici u Sjedinjenim Američkim Državama, javlja CNA:

„Jedan od razloga zašto bi američki katolici trebali navijati za malu srednjoeuropsku zemlju: Hrvatska je iznimno katolička zemlja, a izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, čovjek je iskrene vjere.“

Američka katolička agencija je, uz druge strane medije, prenijela vijest o našem izborniku Zlatku Daliću koji prije svake utakmice ima krunicu u džepu i moli.

Dalić je nedavno izjavio da sav dosadašnji uspjeh duguje svojoj vjeri, te da je zahvalan Bogu na poslovnim i privatnim pobjedama.

„Cijeloga sam života vjernik, tako odgajam i svoju djecu. Svake nedjelje nastojim ići na euharistiju. Vjera mi daje snagu, uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice. Zahvalim Bogu na svakom danu, jer dao mi je snagu i vjeru, ali i prigodu da nešto u životu napravim. Meni i mojoj obitelji vjera je iznimno važna“, rekao je Dalić u intervjuu za Glas Koncila.

U nedjelju, 15. srpnja, od 17 sati, na istom stadionu na kojem su pobijedili Engleze, hrvatski će nogometaši igrati protiv Francuske za naslov svjetskih prvaka. Zlatko je već sada s reprezentacijom ostvario puno, a u nedjelju ćemo saznati hoćemo li postati svjetskim prvacima. S obzirom na predanost i ljubav naših reprezentativaca, vjerujemo da je i to moguće!

Vedrana Prka; Book.hr

Preuzeto: https://book.hr/

PODIJELI