Aktivnosti udruge

49

Neke od prvih akcija su bile pred Uskrsne i Božićne blagdane: mnogobrojne aktivnosti po kućama u obitelji sa više djece, obitelji u kojoj su roditelji bolesni i teže obavljaju svoje roditeljske dužnosti.

Sa djecom u spomenutim obiteljima se radilo na školskom gradivu, slobodnim aktivnostima, besplatno šišanje i friziranje, briga i higijena oko bolesnih članova obitelji, čišćenje, pranje, spremanje po kući, odvoženje liječnicima, na razne fizikalne vježbe i sl.

Npr. U jednoj mladoj obitelji, gdje je majka osoba s invaliditetom (bez ruke), svakodnevno se izmjenjivalo nekoliko članova i pomagalo oko novorođenčeta, pošto je otac u radnom odnosu…

Posjećujemo i stare i bolesne, te imamo i pravnu pomoć člana udruge (pravnika po struci), koja se u više navrata pokazala vrlo korisnom osobama koji za neke sitnije savjete ne mogu platiti skupe odvjetnike i sl. Također su članovi pomagali i samohranim majkama, npr: odvoženje majke i bebe iz Karlovca u Zagrebačke bolnice na liječničke preglede, gdje smo bili uz njih sve potrebno vrijeme i tako olakšali traume vožnje i snalaženja i po drugim sličnim ustanovama.
Članovi udruge prikupljaju opremu i robu za novorođenčad, te je prosljeđuju onima kojima ista treba. ( Roba i slične potrepštine, naročito za bebe, mogu se darovati uz dogovor na dolje navedeni broj telefona ili direktno našim korisnicima…)
Sličnih aktivnosti ima mnogo, jer svakim danom drastično se povećava broj naših korisnika kojima je raznovrsna pomoć potrebita.
2007.godine udruga je dobila na poklon dobar, rabljeni kombi kojim naša pomoć brže i kvalitetnije stiže do štićenika…
Neke od posljednjih akcija su javna tribina uz patera Miju Nikića i vlč.Vladislava Mandru, pod naslovom: „Utjecaj pobačaja na psihu žene i obitelji“, koja je bila dobro posjećena i medijski popraćena.

Članovi su sudjelovali i u prvom hodočašću za nerođene- 30. svibnja 2009.g. od Zagreba do Marije Bistrice, te nastavku programa u Mariji Bistrici. Takođe svake godine svojim učešćem i predstavljanjem upotpunjujemo Nadbiskupijski program proslave Dana udruga u Zagrebu, te slične manifestacije.

Članovi smo Koordinacije Udruga pri HBK uz vodstvo patera dr. M. Markića. Surađujemo intenzivno i sa ostalim srodnim udrugama u njihovim aktivnostima, koje se odnose na život, a naročito s molitvenim pokretom „Treće srce“.

PODIJELI