Moj Isuse, Ti vidiš naše gradove i sela, sva bogatstva i silna prostranstva. Plodna polja, njive i oranice. Njive i oranice u korov i dračinje pretvoreno…
Moj Isuse tol’ke šume i bogatstvo drva, da se krade i u bescjenje daje. Prodaje se sve za sitnu lovu, dok potrebiti nemaju za ogrjev. Moj Isuse tol’ka sela brojna u pustoš se pretvoriše i bez života ostadoše… Mladi odoše trbuhom za kruhom, dok nam stari ostadoše sami,,,!
Moj Isuse što će biti sada,jer nam stari ne mogu biti sami. Kuće puste obaveze mnoge,. Kuća traži i gazdu i slugu,da je grije i da u njoj živi,da joj služi i da svrhu ima.
Moj Isuse tol’ke kuće, šupe i ambari, plodna polja i sva ta ljepota što je trudom naših dragi bila izgrađena… Osta pusta,osta prazna, osta zapuštena…
Mnogo djece na selu je bilo, igralo se i plesalo. Kud se išlo pjesma orila se. Bilo života i radosti iako teško i mukotrpno radilo se. Čovjek čovjeku radovao se,ruku pružao i veselo pozdravljao. Susjedi su bili kao braća, poštivalo se i staro i mlado,u obitelji bili su svi tko jedno.
Moj Isuse vremena se promjeniše,,, Nasta tuga i grabež velika. Svatko gleda tko će koga iskoristiti,tko će bolji položaj zauzeti,tko će koga bolje da preproda..
Moj Isuse ljudi više nismo. Dali smo se zavesti prelako i prelagodnom životu prepustiti.
Mnogi misle da u gradu ruže bolje mirišu i cvatu,no varaju se i dive se lažnom sjaju. Mnogo kamena,stakla , žbuke i betona,,,Strke,brke, buke i galame. Trče, jure ,galame i agresivno trube. Trče, žure da bi negdje stigli. Nitko više za nikog ne mari,nitko više ni vremena nema,,, obitelji mnoge u svom svijetu žive,,, moj Isuse promijenilo se mnogo, promijenilo i to na gore,,,
Moj Isuse ,Ti dotakni srca naša da srušimo zidove, da otvorimo prozore, da pustimo Svjetlost da se opet vrati,da prepoznamo važnost života.
Moj Isuse ako nema živih sela punih djece, njihove vriske, igre i radosti,,, Ako nema plodnih obrađenih vinograda i poljana,,, Ako nema njiva uzoranih i usjevima posađenim, nema života ni selu ni gradu. Mi smo zajednica koja jedna bez druge ne može, koja jedna drugu hrani.. Moj Isuse povrati i obnovi život u mojoj Domovini. Daj da se čuje opet pjesme glas. Da živimo uz molitvu i Tvoje predanje, jer bez Tebe i blagoslova Tvoga nema nama budućnost i opstanka !!!

( Molitvu prema nadahnuću napisala Ankica Čolić – 16.01.2020. )

 

 

 

 

Molitve napisane za domovinu Hrvatsku svakodnevno objavljujemo na portalu PUT,ISTINA I ŽIVOT (www.put-istina-zivot.com) u kategoriji ” Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca” a neke molitve će se čitati u nekoliko molitvenih zajednica pred Presvetim.Sestro i brate ako želiš pisati svoje molitve iz srca za domovinu Hrvatsku pošalji nam na email adresu [email protected] i mi ćemo ih objaviti na portalu.Neka vas prati Božji blagoslov!

Zemljo Hrvatska,Bog te blagoslovio!

Klikom na sličicu ulazimo na Facebook stranicu Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca

FOTO:J.Jurčević/www.put-istina-zivot.com

 

 

 

PODIJELI