ZASTRAŠUJUĆE STATISTIKE: Ukoliko se nešto ne poduzme, Europi prijeti potpuni kolaps

321

Europi prijeti demografski slom!

„Ukoliko se nešto uskoro ne učini, Europa riskira potpuni demografski kolaps“, izjavio je Antoine Renard, predsjednik federalnog udruženja katoličkih obiteljskih udruga u Bruxellesu.

PROČITAJTE: BABY BOOM ZAHVATIO IZRAEL: Stopa nataliteta Židova u Izraelu doživjela nevjerojatan porast

Potrebno je podići svijest o padu nataliteta

Europska unija imala je prema službenim statistikama 1,58 živorođenih po ženi 2015. godine. Ukupna stopa plodnosti od oko 2,1 živorođenih po ženi smatra se zamjenskom razinom u razvijenim zemljama, objavio je Eurostat na svojoj internetskoj stranici. Savez je pozvao europske čelnike da podignu svijest o padu nataliteta.

„Države članice Europske unije trebale bi provesti politiku koja prepoznaje jedinstvenu, temeljnu i nezamjenjivu poziciju obitelji u društvu“, navodi se u priopćenju.

„Ministri europskih Vladâ ne reagiraju kada članovi naše federacije spominju demografska pitanja na sastancima“, rekao je Renard, ističući da su mu se smijali i uvjeravali ga da će problem pada nataliteta biti riješen useljavanjem.

„Naravno da nam je potrebno useljavanje, ali ako ne počnemo pružati poticaje mladim ljudima da imaju djecu, naše obitelji jednostavno će nestati“, kazao je.

Zabranjeno kopiranje bez ovog linka: https://www.novizivot.net/2018/04/26/europi-prijeti-demografski-slom-statistike/

PODIJELI