„Glasom svojim Bogu vapijem, glas mi se Bogu diže i on me čuje.“ (Psalam 77, 2)

Jeste li ikada ispustili limenku gaziranog soka i nakon toga ju otvorili? Što se obično dogodi? Dogodi se nered!

Najgori mogući odgovor na rane koje skrivate je da se začahurite. Kao kada tresete limenku soka. Jednog ćete dana samo eksplodirati.

Istrošit ćete se ako u sebi nakupljate skrivene rane. Biblija kaže: „Prešutjet’ sam htio, al’ kosti mi klonuše od neprestana jecanja.“ (Psalam 32, 3).

Vaše skrivene rane nikada neće zacijeliti dok se izravno ne suočite sa svojim osjećajima i priznate ih Bogu, sebi i drugoj osobi.

Mnogi ljudi pokušavaju preboljeti svoje rane tako što ih priznaju Bogu i sebi, ali onda isključe treću stranu. To nikada neće funkcionirati. Apsolutno je nužno da svoju bol priznate drugima kako biste ozdravili.

VIDI OVO: BOG TO ZAPOVIJEDA: Kako preuzeti kontrolu nad svojim osjećajima?

Vaše zdravlje o tome ovisi: „Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe i molite jedni za druge da ozdravite! Mnogo može žarka molitva pravednikova.“ (Jakovljeva poslanica 5, 16).

Ne morate priznati pastoru, svećeniku ili terapeutu da biste ispoštovali ono što Jakov piše (iako možete). Samo vam je potreban prijatelj od povjerenja.

Ako koristite svu svoju emocionalnu energiju kako biste prikrili prošlost, malo će vam ostati za sadašnjost. Otvorite se u vezi svoje skrivene boli nekom drugom. Recite toj osobi što vas boli. Kada priznate svoju skrivenu bol Bogu, sebi i drugoj osobi, vrlo je vjerojatno da ćete pronaći energiju bez koje ste toliko dugo živjeli.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com

Izvor: https://www.novizivot.net/skrivene-rane/

PODIJELI