Strast za molitvom – 4. dio

148

Bog i dalje iscjeljuje bolesni svijet. Osobu po osobu. Katkad se napredak čini prespor. Čak i sad se u molitvi borimo za Timovu majku Barbaru kojoj je u kolovozu 1997. godine dijagnosticiran neoperabilni rak na jetri. Sve troje autora ove knjige, kao i stotine drugih, sudjelovalo je u zajedničkoj molitvi za njezino zdravlje. Tim Crosby je također u rujnu sudjelovao u bogoslužju na kojem je Barbara pomazana. Ipak, dok ovo pišem, nema znakova ozdravljenja. Barbarin glas, koji je nekad bio srčan i jak, raspjevan i nasmijan, sada je često slabašan i jedva čujan.

 

Timova je supruga Carol od dana kad je postavljena dijagnoza usrdno i žarko molila Boga da stavi svoje ruke pune ljubavi oko Barbare, oslobodi ju i izliječi ako je to Njegova volja. Bog je odgovorio na njezinu molitvu na prekrasan i neočekivan način.

 

4. studenog 1997. godine Barbara je ležala na svojoj strani kreveta. Njezin suprug Bruce ležao je na leđima do nje. Odjednom je osjetila lagani stisak ruke na svom ramenu. Pitala je Brucea je li ju on dotaknuo, iako je to bilo skoro nemoguće iz njegovog položaja. Dobila je niječan odgovor. Nitko drugi nije bio u sobi.

 

Ništa slično nikada se prije nije dogodilo u obitelji Crosby. Nježan dodir nevidljive ruke na ramenu, iako rijedak slučaj, jedan je od načina na koji se otkrivaju anđeli onima kojima su poslani u pomoć. Puno je takvih događaja opisano u literaturi o anđelima. Te se stvari obično događaju samo jednom u životu i pokazuju Božju ljubav prema nama u najtežim trenutcima. Kao da nam Bog poručuje: „Što god da se dogodi, okruženi ste mojom milošću i snagom da se uzdignete na krilima anđela.”

 

Iscjeljujuća snaga molitve nema nikakvog ograničenja. Možemo poslati Božju iscjeljujuću snagu na bilo koju udaljenost onome tko treba pomoć. Kad molimo za nečije zdravlje, a ta se osoba podložila Božjoj volji, Bog uvijek odgovara na naše molitve. Možda neće odmah izliječiti tijelo, ali će izliječiti dušu i zaviti srce u svoju ljubav pripremajući ga za neko drugo mjesto i vrijeme.

PODIJELI