Isus je neprestano molio. Odlazio je u planine da moli; tražio je pusta mjesta za molitvu. Molio je ujutro i navečer. Zapravo, Isus je rekao da ne čini ništa, a da to najprije ne čuje od svog Oca – u molitvi.

17. poglavlje Ivanova evanđelja govori sve o Isusovoj molitvi za njegove učenike i njegov narod – za sve koji su ga slijedili i vjerovali u njega. Međutim, Isus nije molio samo za svoje sljedbenike nego i za one koji će po njihovoj riječi vjerovati u Njega:Ne molim samo za ove
nego i za one
koji će na njihovu riječ vjerovati u mene… (Iv 17,20)

Kakva snažna istina! Izraz „oni koji će vjerovati u mene” uključuje i vas i mene!

Ljubljeni, Isus je molio za nas dok je hodao ovom zemljom u tijelu, ali ta molitva nije nestala u zraku. Ona gori na Božjem oltaru sve ovo vrijeme i Bog prima molitvu svoga Sina za svakoga od nas. Stoljećima ranije bili smo mu na pameti; čak je zapisao tu molitvu u svojoj Riječi znajući da ćemo je čitati.

Upravo sada Isus moli za prijestupnike koji se još nisu okrenuli k njemu. Pismo kaže da on može zauvijek spašavati – „do kraja vremena” – sve koji će ikada doći k njemu.

Tijekom godina svoje službe vidio sam slavno spašene mnoge ovisnike i svaki put bih pomislio: „Ovaj je imao majku moliteljicu ili baku moliteljicu i Bog odgovara na molitve tih svetih boraca”. Ali sad shvaćam da se je tu događalo nešto čak i bolje od toga. Isus je sve vrijeme molio za njih! „Ja molim … za one koji će po njihovoj riječi vjerovati u me” (Iv 17,9.20).

Ako bježite od Gospodina, nikada nećete pobjeći od njegovih molitava. Otac odgovara svome Sinu i svi koji mu se odupiru, nastavljajući svojim grešnim putovima, otvrdnjuju svoje srce na molitve Krista, koji je molio za njih na zemlji i još uvijek moli.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

PODIJELI