Presveto Trojstvo u Srijemskim Karlovcima

73

 

 

 

 

 

U župi Presvetog Trojstva u Srijemskim Karlovcima svečano je proslavljena svetkovina Presvetog Trojstva. Kao doprinos obilježavanju Godine svećeničkoga i redovničkog poziva u Srijemskoj biskupiji svečano euharistijsko slavlje, u nedjelju 3. lipnja 2012. godine, predvodio je prefekt bogoslovnog sjemeništa u Đakovu mr. Ivan Andrić u zajedništvu s domaćim župnikom Ivanom Rajković, petrovaradinskim dekanom Tomislavom Kovačić i svim svećenicima petrovaradinskog dekanata. Na slavlju su sudjelovali bogoslovi iz Subotičke biskupije koji studiraju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku. Svečanost je uzveličao crkveni zbor župe Presvetog Trojstva u Sremskim Karlovcima. A Radio Marija Srbije je na svojim valovima omogućila da svi koji nisu mogli biti nazočni učestvuju u radosti i čašćenju Trojedinog Boga!

Mr. Andrić koji je prdvodio Misu je u prigodnoj homiliji istaknuo: „Danas slavimo svetkovinu Presvetog Trojstva, tu tajnu vjere kojoj se danas klanjamo. Bog je nama Otac. On nas očinski ljubi, očinski prašta. Ni u jednom trenutku se njegovo srce ne može okrenuti od nas. On je sama dobrota. Taj nas Otac uvijek čeka raširenih ruku. U Sinu svome otkrivena nam je tajna vječne ljubavi. U Isusu Bog nam je brat i prijatelj. Tajna Duha Svetoga govori o dubokoj stvarnosti Božjega života u nama. Duh Sveti je osobna ljubav Božja koja se izlijeva u naša srca i po kojemu onda smijemo Boga zvati Ocem, a Isusa Krista zvati svojim Gospodinom, ali i bratom i prijateljem. “

Ostaje nam u razmišljanje da Ova svetkovina poručuje da smo Božji, da Bogu pripadamo, da od Boga dolazimo i da smo članovi njegove božanske obitelji. Zato mu danas želimo zahvaliti i moliti Boga da svojim životima budemo odsjaj Božjega skladnoga bića na hvalu i njegovu slavu“.

Pozdrav u Gopspodinu!

 

Stanislava Blažević

 

 

 

PODIJELI