Bog nam nudi svoje spasenje ako hoćemo, a poštuje našu slobodu i volju ako nećemo! (Tomislavgrad, 29. srpnja 2016.)

Ima muškaraca koji gotovo cijeli život ne odrastu niti se osamostale, nego posesivno ostanu vezani uz skute i kuhinju svoje mame. Ne osjećaju potrebu za životnom družicom niti vlastitom obitelji, jer to ne mogu ostvariti s mamom koja se ne bi složila da netko drugi zauzme njeno mjesto. (Tomislavgrad, 9. kolovoza 2016.)

Žene kroz plač i suze pokazuju vlastite osjećaje i ženstvenost, dok muškarci skrivanjem suza žele pokazati svoju snagu i muškost. Suosjećanjem sa suzama drugih pokazujemo svoju ljudskost! (Tomislavgrad, 11. kolovoza 2016.)

Ljude često ne bole toliko fizičke batine i udarci „ispod pojasa“, koliko odbacivanje i nerazumijevanje! (Tomislavgrad, 13. kolovoza 2016.)

Od svih prirodnih melema i pripravaka, smijeh je za duševno i tjelesno zdravlje najbolji lijek! (Tomislavgrad, 13. kolovoza 2016.)

 

„Za dom spremni!“

Sve ako i zanemarimo povijesno utemeljenje pozdrava „Za dom spremni!“ i stavimo ga samo u kontekst NDH po toj logici trebalo bi ukinuti Olimpijsku baklju i Novogodišnji koncert u Beču. Jer utemeljili su ih nacisti te su postali svjetska baština i zaštitni znakovi, što međutim nikome ne pada na um! (Tomislavgrad, 13. kolovoza 2016.)

Neka nas ne iznenadi ako i oni koje smo držali najboljim prijateljima odu bez najave, počnu nas izbjegavati i ne javljati se nakon što uvijek ne potvrđujemo njihove misli, stavove i postupke. Ljudi su nestalni i osjetljivi, te s njima budimo spremni na sve! (Tomislavgrad, 15. kolovoza 2016.)

 

fra Mate Tadić, OFM

PODIJELI