Mnogi od nas pripadaju raznim molitvenim virtualnim grupama a veći broj je svoje profile okitio svetim slikama.
Nisam sudac ali mnogi od nas ne žive ono što propovijedaju. Mnogi od nas viču “Gospodine,Gospodine”, ali “Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: ‘Gospodine, Gospodine!”, nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.” (Mt 7,21).
Mnogi pričaju o Božjoj ljubavi, no umjesto da ljube svoje bližnje, rade upravo  suprotno pa ih iskorištavaju. Sigurno ste doživjeli barem jednom (ja, nažalost puno puta) da vas je netko tko se smatra “vjernikom” zvao na jednu običnu kavu, no tu kavu na koju ste bili pozvani nije platio onaj tko vas je pozvao nego vi koji ste bili pozvani. Kavu sam uzeo samo za primjer premda  nitko od nas neće za kavu osiromašiti niti se obogatiti ali tu ima puno više primjera koji bi mogli navesti – od raznih moljakanja novaca, pomoći, traženja usluga. Naravno, ako ne ispunite neke od tih zahtjeva postajete meta raznih ogovaranja, kritiziranja, kleveta. Zato nije dovoljno o Bogu pričati i filozofirati okolo nego se ono što se propovijeda treba i živjeti.
Svu ljubav prema Bogu pokazujemo onime što radimo a ne onime što propovijedamo. Naši postupci najbolje govore o nama kakvi smo ljudi i kakvi smo vjernici.

J.Jurčević

PODIJELI