Tople preporuke za filmove u ovo korizmeno vrijeme
LAST DAYS IN THE DESERT
I mi imamo svoju pustinju u kojoj poput Isusa očekujemo Očev glas nade koji nam dođe poput oaze. Bitno je kroz molitvu i post čeznuti i osluškivati. U borbi protiv vjetra i studeni pomaže nam istinska vjera koja nema kapi sumnje i kada kušnje vrebaju. U filmu se Isus susreće sa velikim kušnjama u pustinji… ali on i dalje biva srca darežljiva, ustrajan… ne mijenja se ljubav sveta nikada. Jedini uzor nam treba biti On koji je Put, istina i život.Film je ispunjen razgovorom Isusa i Sotone koji ga kuša i podmeće mu smicalice. Glavna tema je njegov susret u pustinji sa gorkom sudbinom jedne obitelji, u kojoj im on pruža pomoć, ali se događaju velike zamke zloga kroz smrt i bolest, na kraju filma Isus nadjačava Sotonu i on ga na kraju pustinje napušta. Isus dokazuje da je požrtvavovna ljubav pobijedila i Uskrsnula. Ulogu Isusa i Sotone igra vrhunski glumac Ewan McGregor.

Trebamo biti spremni djelovati na ono što nam je dano kroz kušnje… Trebamo se boriti  da se izvrši Božja volja za nas, a ne volja Sotone.  Slijedimo našeg Isusa, našeg Joshuu i ustrajmo u hodočašću koji vodi u sveto Nebo… pa sve da nas i razapnu boli i tuge Otac će nas osloboditi svih patnji… darujući nam Uskrsnuće.

KORIZMA JE VRIJEME KADA VIŠE SEBE DARUJEMO BOGU, UPIJAMO SVETE MISLI U DUŠU I SRCE, PA VAM OD SRCA PRPORUČUJEM OVAJ DIVAN FILM, u kojem je glavni glumac dječak bogalj, koji je privržen majci i ljubavlju prema Isusu, o kome mu je pričao njegov tata… U ,, Noći čuda,, dok je pazio na svoje ovce, susreće ga Isus u pećini, u kojoj sa njim dijeli sve što mu je mama dala za ručak, prisjećaju se riječi njegovog tate, poklanja mu povjerenje i i on ga ozdravlja. Na kraju shvaća da je razgovarao sa Isusom. Vraća se sretan mami, oslobođen okova za koje je drugi pastir mislio da nikada neće ozdraviti.

Kratak, ali jako emotivan film za one koje boli, tako da su mi tekle suze ganuća. Bog vas blagoslovio dušice Božje!

 

R

 

PODIJELI