Vilim Karlović je kao dvadesetogodišnjak napustio mirni obiteljski  život u Zagrebu i uspješnu sportsku karijeru prvaka ondašnje države u full kontaktu zamijenio ulaskom u Prvu gardijsku brigadu „Tigrovi“ i obranom Vukovara. Jedan je od malobrojnih koji je preživio pokolj na Ovčari i Veleprometu, a potom i zlostavljanja u Vukovaru (četnici su mu spaljivali dijelove tijela i rezali mišiće) te premlaćivanja u logoru u Srbiji. Nakon razmjene zarobljenika ponovo se vraća u jedincu i sudjeluje u svim ključnim akcijama za oslobođenje Hrvatske.
Vrhunac osobne drame i istinsko obraćenje doživljava prije nekoliko godina u zagrebačkom pritvoru u kojem se našao stoga što je izmučen kamatarenjem, ucjenama i prijetnjama oduzeo život vlastitom kumu. Kako sam piše u knjizi, tada je doživio svoje životno dno iz kojeg je na koljenima zavapio Bogu za oproštenje. U ovoj knjizi iskreno i potresno svjedoči o svom životnim putu te o tome kako nikad ne smijemo gubiti vjeru i nadu.

Nakon prvog objavljivanja u nakladi Večernjeg Lista, ovo novo izdanje izlazi u nakladi samog autora te mu je pridodan i novi uvod.

Cijenimo prihvaćeno prijateljstvo od strane portala gospodina Karlovića. http://www.vilimbook.com/

PODIJELI