Mnoge ljude nešto u životu pritišće. Svakodnevno smo suočeni s problemima, brigama, bolestima koje muče nas ili nekoga nama dragog.

Nijedan problem nije lako rješiv, ali nije ni nerješiv. Osobito to znaju oni koji poznaju Gospodina Isusa Krista. Oni mogu posvjedočiti da kad nas muče brige ili problemi, ma koje vrste oni bili, naš Bog je uvijek uz nas i čeka pravi trenutak da nam pomogne. On pun ljubavi gleda na nas kao brižni otac na svoju djecu, te svako iskušenje koje dotiče Njegovo dijete izvodi na dobro.

Iz vlastitog iskustva mogu reći da mi je Gospodin bio milostiv i milosrdan i pokazao svoju snagu, silu i vodstvo kad mi je bilo najteže. Čak sam i u takvim situacijama pomagao i hrabrio druge, premda za svoje probleme trenutno nisam vidio rješenje. Bilo je to divno iskustvo – Bog na djelu u nevolji, a s druge strane u slavi i sili Njegove milosti i dobrote za druge kroz mene.

Shvatio sam da sam i u svojoj nevolji činio dobro drugima. Gospodin je to činio kroz mene, a mene je tiho i nečujno izveo iz svake tjeskobe i problema.

Draga braćo i sestre, i kad vam je najteže – pomozite nekome na koga vas Bog uputi. Dok budete pomagali drugima, bezrezervno i bez ikakvog očekivanja, Bog će pomoći vama i riješiti vaše probleme onako kako samo On to može.

Sami sebi često ne možemo pomoći – to može samo Bog. Ali ono što možemo – pomozimo drugima! Neka vam ne dosadi činiti dobro. Uživajte u tome što vas Bog upotrebljava u životima drugih, jer ćete u pravo vrijeme požnjeti žetvu blagoslova.

Izvor preuzetog sadržaja: http://www.novizivot.net/2015/10/20/pomozite-drugima-i-gledajte-sto-ce-bog-uciniti-vama/

PODIJELI