Današnji je tweet, objavljen na računu @Pontifex na talijanskom jeziku, papa Franjo posvetio Mariji. U Mariji vidimo da poniznost nije vrlina slabih, nego jakih, koji ne zlostavljaju druge kako bi se osjećali važnima – napisao je Papa.

Riječ je o rečenici uzetoj iz apostolske pobudnice ‘Evangelii gaudium’, koju je Papa istaknuo tijekom svojega putovanja u Fatimu, u svibnju ove godine, povodom 100. obljetnice Gospina ukazanja. Susrevši se s hodočasnicima u Kapeli ukazanjâ, 12. svibnja, papa Franjo je istaknuo da s Isusom i Marijom, prebivamo u Bogu. Želimo li, naime, biti kršćani, trebamo biti marijanski, odnosno trebamo priznati bitnu, životnu i providnosnu vezu koja sjedinjuje Gospu s Isusom, vezu koja nam otvara put prema Njemu.

Marija je učiteljica duhovnoga života – napomenuo je tada Papa – prva koja je slijedila Isusa uskim putom križa, dajući nam primjer. Blažena je jer je uvijek i u svakoj prilici vjerovala Gospodinovim riječima (usp. Lk 1,42.45). Svaki put kada pogledamo Mariju, ponovno povjerujemo u revolucionarnu snagu ljubavi i nježnosti. U njoj vidimo da poniznost i nježnost nisu vrline slabih, nego jakih koji ne trebaju zlostavljati druge kako bi se osjećali važnima (…) Taj slijed pravednosti i nježnosti, kontemplacije i hoda u susret drugima, Mariju čini uzorom evangelizacije – napomenuo je Papa navodeći riječi iz spomenute pobudnice te na kraju poželio da svatko od nas, s Marijom, postane znakom i sakramentom Božjega milosrđa, Boga koji oprašta uvijek i sve.

Izvor: Vatikanski radio

PODIJELI