Papa se vozio u običnom autu, a svoj štap zalijepio je trakom

Dok je služio misu, bilo je vidljivo kako je kardinalski štap, kojim se služi, oblijepio selotejpom. Štap se navodno slomio prilikom transporta iz Vatikana u Sarajevo

 

Podnosite jedni druge praštajući si kao što je Gospodin vama oprostio. Stvarati mir je posao koji se neumorno ostvaruje korak po korak, poručio je papa Franjo na Koševu.

– Postoje oni koji namjerno izazivaju ratnu klimu i smišljaju ratove kako bi prodavali oružje. Rat podrazumijeva razrušene kuće, napuštanje domova i tolike razorene živote, a vi to jako dobro znate jer ste svi to doživjeli. Kolika patnja, kolika razaranja, kolika bol… Danas se iz ovoga grada uzdiže vapaj naroda Božjeg i svih muškaraca i žena dobre volje: Nikada više rata! – rekao je Sveti Otac pred 70.000 ljudi na olimpijskom stadionu Koševo, od kojih je 23.000 došlo iz Hrvatske.

Dok je služio misu, bilo je vidljivo kako je kardinalski štap, kojim se služi, oblijepio selotejpom. Navodno se slomio u transportu iz Vatikana u BiH. To je bio još jedan pokazatelj njegove skromnosti i jednostavnosti.

Izvor: Portal 24 sata; autori: Marko Perić, Franjo Lepan

 

PODIJELI