Ovo vam može spasiti život: Evo što trebate učiniti kada vas ugrize zmija otrovnica!

328

Ugriz zmije otrovnice može biti vrlo opasan. Naravno da to svi želimo izbjeći. Ono što trebate imati na umu jeste da zmija neće napasti, ako se ne osjeća ugroženo.

Bilo da je slučajno dotaknete, ili stanete na nju, mislit će kako ste joj prijetnja. Zato će i ugristi jer se želi obraniti.

Neki simptomi nakon ugriza zmije su vrtoglavica, mučnina i povraćanje, otečenost dijela kojeg je ugrizla, otečenost limfnih čvorova. Također se na mjestu ugriza se pojave 2 krvave sitnije točke ili nekada jedna.

PROČITAJTE: Zmije imaju strah samo od jedne stvari: Stavite je u dvorište i više ih se nemojte bojati

Prva pomoć kod ugriza zmije – evo što trebate činiti!

Opasni su samo ugrizi zmija otrovnica. Poskok je vrlo otrovan i poneki ugriz, posebice ako se ne liječi, zna završiti i smrću.

Odmah osobu treba odvesti liječniku, po mogućnosti u najbližu bolnicu. Često se može pročitati da ranu treba zarezati i isisati. Ali to je potpuno krivo! Zarezivanjem se samo pogoršava stanje. Ranu možete eventualno podvezati kako biste spriječili širenje otrova u tijelo, ali ono mora biti izvedeno tako da ne ometa protok krvi. Teško ga je dobro izvesti pa se ne preporučuje.

Ni slučajno ne pitje nikakav alkohol nakon zmijskog ugriza, jer on širi krvne žile.

Zabranjeno kopiranje bez ovog linka: https://www.novizivot.net/2018/05/13/pomoc-ugriz-zmije/

PODIJELI