Oni koji traže sreću u svijetu, neizbježno će se razočarati

102
Foto: Unsplash

Svijet je cisterna, i to raspucana. Gospodin je izvor žive vode. 

“Jer dva zla puk moj učini: ostavi mene, izvor vode žive, te iskopa sebi nakapnice, nakapnice raspucane što vode držati ne mogu.” (Jeremija 2,13)

Loš je posao zamijeniti izvor vode za nakapnicu, tj. cisternu, posebno za raspucanu cisternu. Izvor je vrelo hladne, bistre, osvježavajuće vode što izbija iz zemlje. Cisterna je umjetni rezervoar za čuvanje vode. Voda u njoj može postati ustajala i smrdljiva. Iz raspucane cisterne voda se cijedi, a u nju prodire onečišćenje.

Gospodin je izvor žive vode. Njegov narod može u njemu naći trajno zadovoljstvo. Svijet je cisterna, i to raspucana. On pruža nadu u zadovoljstvo i sreću, ali oni koji traže zadovoljstvo u njemu, neizbježno će se razočarati.

VIDI OVO: Svijet će više dojmiti vaši postupci od svih govora o vjeri

Marija je odrasla u kršćanskom domu gdje se čitala i napamet učila Božja riječ. Ali pobunila se protiv životnog stila svojih roditelja i napustila dom, odlučna da će uživati u životu. Ples je postala strast njezina života. Pokušavajući potisnuti sva sjećanja na svoje kršćansko zaleđe, živjela je od jednog do drugog plesa.

Jedne noći dok je sa svojim partnerom klizila plesnim podijem, snažno su je dotakle riječi retka iz Pisma koje je još kao djevojčica naučila: “Jer dva zla puk moj učini: ostavi mene, izvor vode žive, te iskopa sebi nakapnice, nakapnice raspucane što vode držati ne mogu.” Usred plesa bila je presvjedočena o svom grijehu. Shvativši ispraznost svog života, okrenula se Gospodinu i obratila. Ispričala se što ne može nastaviti plesati, napustila dvoranu i nikad se više nije vratila.

VIDI OVO: Božja ljubav nasuprot ljubavi svijeta koja vodi u propast

Od tog trenutka mogla se poistovjetiti s pjesnikom koji je napisao: “Bio sam na ispucanoj nakapnici, o Gospode, ali voda me iznevjerila! Pa i pobjegla kad sam se sagnuo piti, i rugala se mome jadu. A sada nitko osim Krista, za mene nijedno drugo ime, jer ljubav, život, trajnu radost, Gospodine Isuse, našao sam u Tebi.”

Marija je iskusila istinitost Spasiteljevih riječi: “Svatko tko pije od ove vode, opet će žeđati. A tko god pije od vode koju ću mu ja dati, neće ožednjeti dovijeka. A voda koju ću mu dati postat će u njemu izvor vode što teče u život vječni” (Ivan 4,13-14).

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com

Izvor: https://www.novizivot.net/koji-traze-srecu-svijetu/

PODIJELI