Nipošto ne bacajte sjemenke od lubenice: Kad saznate zbog čega su toliko zdrave, nećete to više činiti!

171

Mnogi dok jedu lubenicu, miču s nje sjemenke te ih bacaju u smeće. No, nakon što saznate zbog čega su toliko zdrave, vjerojatno ćete promijeniti mišljenje.

Osim što hidratizira naše tijelo i niskokalorična je, lubenica je i ljekovita. Stoga nemojte bacati sjemenke, spremite ih za čaj jer on pomaže osobama koje imaju problema s bubrežnim kamencima, piše Večernji.hr.

Česte upale mokraćnog sustava i česte promjene krvnog tlaka s naglim porastima, nakon kojih slijedi značajan pad, dokaz su da s bubrezima nešto nije onako kao bi trebalo biti. Bubrežni kamenac je tvrda tvar koja nastaje od kristala koji se talože iz mokraće i nakupljaju na unutrašnjim površinama bubrega.

PROČITAJTE: BOŽJI DAR IZ PRIRODE: Zašto nikada ne biste trebali baciti koštice od lubenice?

Simptomi bubrežnih kamenaca su jaka bol u području bubrega ili donjem dijelu abdomena. Bubrežni kamenci mogu izazvati poteškoće u mokrenju, krv u urinu, mučninu, povraćanje i visoku temperaturu.

Većina znanstvenih radova govori u prilog tome da skloni nastanku oksalatnih kamenaca trebaju smanjiti ili gotovo izbaciti sljedeće namirnice: blitvu, špinat, rabarbaru, voćne sokove, suho voće, jagode i čokoladu.

Pojedina istraživanja pokazala su da hrana bogata kalcijem dovodi do smanjenja sklonosti nakupljanja bubrežnih kamenaca. Ali pomaže i čaj od sjemenki lubenice.

Za čaj vam je potrebna jušna žlica mljevenih ili na sitno nasjeckanih sjemenki lubenice. Prelijte ih s pola litre kipuće vode i ostavite da se ohladi. Procijedite i odmah popijte čaj.

Ako je to moguće, uvijek pripremite svježi čaj. Čaj pijte tri puta tjedno, a možete ga piti i više puta na dan.

Izvor: https://www.novizivot.net/2018/07/12/sjemenke-od-lubenice-cuvaju-zdravlje-bubrega/

PODIJELI