Ljekovita svojstva ove biljke su mnogobrojna.

Još u spisima sačuvanim iz 9. stoljeća , kada nije bilo konvencionalne medicine, u odredbama koje potiču od Karla Velikog u kojima se seljanima nalaže uzgoj 72 važne biljke, završno poglavlje glasi: “Svaki seljak treba imati čuvarkuću na svojoj kući”.

Radi se o biljci koja dobro uspijeva u našim krajevima i može se lako uzgajati u dvorištu ili lončanici. Ljekovita svojstva ove biljke su mnogobrojna.

Najpoznatija i najjednostavnija upotreba je sok koji se sipa u uho prilikom uhobolje i potrebe za rastvaranjem ušne smole. Sok i svježi listovi stavljaju se i na rane, opekotine, ubode insekata i druge probleme na koži.

Ovdje ćemo vas međutim upoznati s jednom puno učinkovitijom kombinacijom. Radi se o mješavini kompletnih listova čuvarkuće i prirodnog meda. Smjesa je najviše korištena i preporučena za djelovanje na ciste u organizmu posebno ciste na ženskim organima i dojkama. To međutim nije sve, mnogobrojne su koristi za vaš organizam i između ostalog za tretiranje protiv crijevnih parazita, raka maternice, srca, kao i upalne procese u tijelu.

Upotreba čuvarkuće u ovom lijeku je presudna. Potrebno je napraviti smjesu koja se sastoji od:

– listova čuvarkuće 300 g

– pravog prirodnog meda (najbolje kestenov) 300 g

Ova dva sastojka se miješaju u jednakom promjeru po 300 grama meda i čuvarkuće. Čuvarkuća se ubere, dobro opere i samelje u blenderu ili nekoj drugoj mašini. Dobivena kašasta smjesa čuvarkuće pomiješa se s medom u staklenoj tegli i dobro se promiješa nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Smjesa treba odstajati tjedan dana, s tim da je dobro da je povremeno opet promiješate. Teglu držite u hladnjaku. Nakon 7 dana stajanja počnite je konzumirati. Ovaj pripravak uzimate svaki dan 3 puta po jednu jušnu žlicu. Prva žlica se uzima ujutro čim se probudite, druga tijekom dana između obroka i treća pred spavanje.

PROČITAJTE:  BLAGODATI ČUVARKUĆE: Od kojih bolesti vas čuva čuvarkuća?

Nemojte preskakati, ako baš ne morate, konzumaciju ovog prirodnog leka. Smjesa ima vrlo lijep ukus. Proces liječenja traje od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci, ali ciste uglavnom nestaju nakon tog perioda. U praksi se ova kombinacija meda i čuvarkuće pokazala učinkovitom kod svih vrsta cisti u organizmu, a posebno na ženskim organima i dojkama.

Osim primarnog i najviše korištene namijene mješavine za ciste, ovu kombinaciju i recept možete napraviti i koristiti vrlo uspješno za još nekoliko zdravstvenih stanja.

Prije svega smjesa je dobra za čišćenje i jačanje cjelokupnog organizma. Odlično djeluje na ubrzanje metabolizma i popravlja probavu, odnosno poboljšava frekvenciju stolice. U ruskim narodnim receptima ova kombinacija spominje se i kao lijek za jačanje srca. Sok čuvarkuće djeluje antiupalno te će, koristite li ovu smjesu redovno, pozitivno djelovati na upalne procese usne duplje, grla te posebno želudca i probavnog trakta.

Analizama je utvrđeno da je čuvarkuća bogata antibakterijskim materijama i polisaharidima koji blagotvorno djeluju na cjelokupni imunološki sustav.

Sok, a samim tim i ovaj recept, se može koristiti i za liječenje: živčanog sloma, epilepsije, nervoze kao i nemirnih snova i dječjih strahova.

Kombinaciju koju smo vam predložili možete konzumirati i bez ikakve posebne dijagnoze kao odlično preventivno sredstvo za vaš organizam i cjelokupno zdravlje. Na taj način preuzet ćete najbolje sastojke koje nam je priroda podarila u ova dva sastojka u sinergijskom djelovanju.

Zabranjeno kopiranje bez ovog linka: https://www.novizivot.net/2018/04/12/cuvarkuca-rjesava-ciste-jaca-srce-lijeci-epilepsiju-i-nervozu/

PODIJELI