Moj život u vjerskom kultu: Ispirali su mi mozak i tjerali strah u kosti prijeteći paklom i prokletstvom!

348
Foto: Supplied/Daily Mail

Lilia Tarawa (26) je uspjela pobjeći iz vjerskog kulta na Novom Zelandu koji od 1969. godine vodi njezin djed Neville Cooper, inače osuđeni seksualni prijestupnik.

Lilia je većinu života provela Kršćanskoj zajednici Gloriavale koja ljudima ispire mozak i tjera strah u kosti prijeteći paklom i prokletstvom.

Kaže kako je morala slijediti nametnuta stroga pravila, trpjela je ponižavanje do strane svog poremećenog djeda i drugih članova kulta, morala im je služiti… U zajednici je bilo 90 obitelji, tijekom njezinog boravka tamo.

Inače, njezin djed je ranije bio u zatvoru zbog seksualnog uznemiravanja djevojčica i djevojaka starih od 12 do 19 godina.

Žene su u toj zajednici bile podređene muškarcima. Morale su nositi marame i plave haljine dugačke do poda, s visokim ovratnicima i dugim rukavima. Nije se smjelo vidjeti previše tijela.

“Ako nisam bila uredna onda bi me prokleli na vječnost sa Sotonom. Radije sam izgledala kao idiot nego da izgubim spasenje“, prisjeća se.

Djeca su bila još na nižem stupnju hijerarhije od žena. Mlade djevojke bile su u ugovorenim brakovima s mnogo starijim muškarcima.

Kada je napunila 16 godina, tijekom posebnog obreda se morala zavjetovati djedu da će biti podčinjena muškarcima, brinuti se za svoju kuću i biti skromna i čista.

Do slobode je dobrim dijelom došla zahvaljujući svojim dvjema starijim sestrama koje su se počele buniti protiv pravila u zajednici i na kraju su pobjegle.

“Bilo je teško kada su otišle. Imala sam 15 godina i sjećam se majke kako je jecala tiho u kuhinji. Ljudi koji odu, više se tamo ne vraćaju”, dodala je.

Imala je 18 godina kada se izvukla iz toga.

Kada je izašla iz tog okruženja te počela živjeti kao normalna mlada žena, odlučila napisati knjigu o svom iskustvu “Daughter of Gloriavale – My Life Inside a Religious Cult” (Kćerka Gloriavalea – Moj život unutar vjerskog kulta).

Izvor preuzetog sadržaja: http://www.novizivot.net/2017/09/03/zivot-vjerski-kult/

PODIJELI