METODIČNO PROMIŠLJANJE O MOLITVI??

95

METODIČNO PROMIŠLJANJE O MOLITVI??

 

Čitajući na svom portalu PUT-ISTINA-ŽIVOT brojne molitve da Isus ozdravi oboljele, da u životu muškarcu ženu podari, da životu posao, stan i brojne pozitivne stvari podari, uočio sam da postoji problem!

 

Naime, za vrijeme molitve, utječemo se Bogu u raznim problemima i molimo ga da nas izbavi iz dotičnog problema.

Pri tom vrlo često mislimo da Bog možda ne zna naše probleme i da ih ne poznaje, ili da je Bog možda glup ili da nas možda ne razumije ili ne čuje…. Takav produkt razmišljanja proizvodi u nama spoznaju da  činimo velike žrtve Gospodinu kako bismo ga udobrostivili ne bi li nam se smilovao.  Na Filipinima je poznato samobičevanje, pod nazivom flagelanti, neki se živi razapinju na križ, dok neki raskrvare koljena puzajući po kalvariji….. Dakako to Sveta Stolica ne podržava.

Poruka takvim vjernicima je da trebaju shvatiti da u teškim trenucima trebaju činiti ono što mogu činiti dobro prema drugima u nadi za svoje i drugo bolje sutra…

Ne zaboravimo, nama je Bog dao slobodnu volju da upravljamo nad svjetovnim sustavom. Prvo kršenje slobodne volje koju nam je Bog dao ogleda se u EDENU, kada je Bog rekao Adamu i Evi s kojeg stabla ne smiju ubirati plod i oni su baš s tog stabla išli ubrati plod kasnije se međusobno optuživati i onda optuživati zmiju… Prema Knjizi Postanka Adamu i Evi ništa nije nedostajalo u EDENU no oglušili su se na Božje zapovjedi zbog dane im slobodne volje…

Savjetovao bih brojnim vjernicima da trebaju poštovati Božju volju koja im je dala slobodnu volju te u suglasju s tim okrenimo molitve svojem Bogu na način da mu se molimo da se Njegova volja ispuni u našim životima.

Zapamtite dragi vjernici, ako je Bog nama dao slobodnu volju dajmo i mi Gospodinu slobodnu volju da se ispuni u našim životima kako je Njegova volja, a ne naša, jer mi bismo uvijek htjeli da bude naša volja, a ne Njegova!

Stoga FIAT VOLUNTAS TUA SICUT IN CAELO ET IN TERRA!

Svako dobro u Gospodinu želi Vam Vaš direktor portala,

Zoran Sučić, prof.

U Zagrebu, 19.10.2017.

PODIJELI