Kraljevski pingvini i njihove obiteljske zajednice žive na strašno hladnom Arktiku na kojem temperature redovito padaju i ispod 60 Celzijevih stupnjeva. Nakon što polože jaja, ženke se odlaze hraniti u ocean a mužjaci ostaju čuvati jaja svojim nogama i tijelima s posebnim tobolcem.

Kada se jaja izlegnu, pilići su pokriveni samo tankim slojem perja koje ih ne može zaštititi od strašne hladnoće. Treba im oko 50 dana da postanu dovoljno veliki da sami sebe griju, a za to vrijeme ostaju u toplom tobolcu.

Snimka zaslona: YouTube

Kada se majka vratila iz nabavke hrane, ona i tata su se zajedno brinuli za bebu. U ovom posebnom članku pratimo avanture malene bebe pingvina koji se zove Snow Chick. Jednog dana, dok se majka još nije vratila, Snow Chick je provodila vrijeme sa svojim tatom i drugim pingvinima. Snow Chick je jako lijep i mekan pingvin, ali mu je i hladno. Dok su Snow Chikovi prijatelji bili okupljeni jedan do drugoga i grijavali se, činilo se da on baš i ne razumije što treba učiniti.

Snimka zaslona: YouTube

Tvrdoglavi se mali pingvin nije htio odvojiti od dobrog, starog i toplog tate. No tako se nikada ne bi mogao uklopiti u zajednicu. Bez obzira koliko se beba trudila, nije se micala s mjesta. Tata nije bio oduševljen ponašanjem svog mladunčeta te ga je pokušao maknuti ispod svojih nogu.

Maleni se pingvin uvijek vračao natrag u tobolac tako da je tata pingvin neugodno hodao među svojim prijateljima. U konačnici mu je bilo dosta te ga je izbacio iz tobolca. Što je maleni pingvin slijedeće učinio? Pogledajte video kako bi saznali je li ovaj mali slatkiš ponovno zadobio tatinu naklonost ili se morao sam snaći.

 

 

Zabranjeno kopiranje bez ovog linka: https://www.novizivot.net/2018/05/03/pingvin-prevelik-tobolac/

PODIJELI