Ja Vas lijepo molim, ljubite svoje stare roditelje!
Drhtave ruke i sijede kose očeva i pognutih dobrih majki.
Bore na licima, vene na rukama, izblijedjele umorne oči.

Ja Vas lijepo molim, ljubite svoje stare roditelje!
Pomilujte sijede glave, poljubite ostarjele i izranjene ruke.
Zagrlite svoje stare roditelje. Mučili su se i oni s vama.
Od srca im ljubav pružite, a u starosti im oslonac budite.

Ja Vas lijepo molim, ljubite svoje stare roditelje!
Ne odvajajte ih u male sobice, niti ih šaljite u staračke domove.
Poslušajte im vapaje, olakšajte im živote.
Imajte za njih lijepe riječi i osmijeh na licima u susretu s njima.

Zato Vas lijepo molim, ljubite svoje stare roditelje!
Radili su oni puno da vaš život bude bolji. Oni su vas s radošću prihvatili kad vas je Bog njima poslao. Zato vas molim, poštujte svoje stare roditelje! Kad ih Bog jednom pozove na vječni počinak, ostat će iza njih prazno mjesto. A to prazno mjesto ti ćeš popuniti jer ćeš dotle i ti ostarjeti. A sve što ste vi činili svojim roditeljima, to će vam vaša djeca uzvratiti. Zato vas opominjem i unaprijed molim:

Volite i poštujte svoje stare roditelje!

bl. Ivan Pavao II.

MOLITVA ZA RODITELJE

Gospode, molim te za roditelje, jer oni su moja stijena na koju se mogu osloniti kada god me stigne nevolja. Oni su moja uzdanica i najbolji prijatelj kada me drugi napuste. Čuvaj ih i pazi od svih nedaća ovoga svijeta, jer ne znam što bih da me ovako mladog napuste. Čuvaj, Gospodine, sve mlade čiji su roditelji napustili ovaj svijet, sve mlade koji su zanemareni od svojih roditelja. Daruj im snage i milosti da mogu oprostiti, jer ako tražimo praštanje, moramo znati i praštati. Našim roditeljima daruj mudrosti da svako svoje dijete izvedu na pravi put, da mogu ponosno reći: Ovo su moja djeca! Neka nas po roditeljskoj ljubavi i dalje štite i brane, a ti, Gospode, štiti njih, jer oni su naša snaga, naša bol, naša sreća i naše sve. Amen.

MOLITVA ZA DJEDOVE I BAKE

Molim te, Gospodine, za one koji se primiču kraju života, naše djedove i bake. Pokaži im milosrđe svoga spasenja i daruj snagu da ovaj preostali dio života požive onako kako si nam ti rekao da trebamo živjeti. Daruj im duha strpljivosti, da mogu pretrpjeti naše mladenačke nestašluke i da nam svojom mudrošću pokažu pravi put koji vodi prema tebi. Amen.

 

PODIJELI