Ljubav s pogrešnom osobom

57

Datum: 07.10.2015. preljub01

 

Pitanje:

Molim vas prije svega da ovo ostane anonimno i da me ne osuđujete zbog ovog što ću napisati, potrebna mi je vaša molitva jer sama ne mogu više. zaljubila sam se u pogrešnu osobu,ali on je zauzet i treba dobiti dijete, slomljena sam ne znam što da radim. Sigurna sam da je ovo jedna od kušnji, samo molim Boga da mi da snage,da me izvede na pravi put,i pošalje u moj život nekoga tko je za mene,ne mogu dalje ovako. Previše me boli,hvala vam sve vas Bog blagoslovio i molim vas pomolite se za mene ..,!!!

 

Odgovor:

Poštovana gospođice!

Čitam Vašu kratku ispovijest i pitam se što bih Vam odgovorio. Smatram ispravnim da tražite pomoć i da svoje probleme prepustite Bogu, Međutim, ponekad mi se čini da za neke stvari ne trebamo moliti, već napraviti. Pokušat ću Vam komentirati Vaš problem i nadam se da ću Vam bar malo pomoći u rješavanju nastale situacije. Moj komentar nemojte uzimati kao osudu, već pokušaj da vam pomognem.

Prvo pitanje koje mi se nametnulo je: Jeste li znali s kim ulazite u vezu kada ste počinjali s tim dečkom. Da bi se zaljubili u nekog, tada nije samo dovoljan pogled. Ukoliko ste znali da taj dečko ima ženu i da čeka dijete, a vi ste s njim ulazili u vezu, tada smatram da imate ozbiljan problem. Vi jednostavno ne cijenite sebe i vrlo se jeftino emocionalno prodajete za neke slatke riče bilo koga. Prvo pitanje koje ste si trebali postaviti je: Vrijedi li taj čovjek mog povjerenja i ljubavi. Možda Vam se činilo društvo s njim ugodno. U to ne sumnjam. Međutim, slijedeće pitanje koje ste si trebali postaviti bilo je, koji je slijedeći korak, i koji je cilj tog zajedništva. U takvim se slučajevima definiraju stroge granice i tada niti on prelazi u vaše područje niti vi u njegovo. Ukoliko to niste napravili, onda i nije ni čudo što ste ostali ranjeni.

Zaljubljenost se javlja kada emocije počnu upravljati Vama i Vašim ponašanjem. To nije problem ukoliko je prije toga razum svemu tome postavio dobre temelje. U takvim slučajevima postavite neke kriterije i odredite svoju cijenu, tj. ne dozvoljavate da u Vaš emotivni život ulazi svatko kako mu se prohtje, jer nakon svake takve veze osjećat će te se ranjenom i jeftinom.

Naravno, ono što je prošlo, nema smisla komentirati. Ono što trebate učiniti je

  • da što hitnije raskinete svaki kontakt s tom osobom i da otklonite sve što vas na bilo koji način podsjeća na njega. On Vas jednostavno nije vrijedan. (da je, ne bi imao drugu s kojom čeka dijete)
  • Definirajte svoju vrijednost. Pred Bogom je ona velika. Biblija kaže: Jer ste kupljeni skupo. Proslavite dakle Boga u tijelu svojemu! 1. Korinćanima 6,20. Drugi prijevod je malo direktniji.  Netko je platio cijenu vašeg iskupljenja. Slavite dakle, Boga svojim tijelom. (Dretar) Nemojmo se podcjenjivati, jer smo u Božjim očima skupi. Stoga nikome se ne prodajte jeftino.
  • Svaka rana da se izlijeći treba joj nešto vremena. Tako je i s emotivnom ranom. Kako je zaljubljenost došla, tako će i otići. Pustite vremenu da to izliječi.
  • Ne ulazite s ranom u nove veze, jer niste u stanju racionalno odlučivati o onome što je ispravno. To bi samo moglo pogoršati vašu situaciju.
  • Tek kada raščistite sa starim, tada gledajte nove prilike, jer Bog je zainteresiran za Vašu sreću. I danas On Vam na put šalje prilike koje su za Vas, samo što ih zbog rane koju nosite ne prepoznajete. Stoga Vaša molitva umjesto: “Bože pošalji mi nekoga” bude “Bože, pomozi mi da prepoznam priliku”.
  • U svakom slučaju, molite se Bogu. Međutim smatram da predmet Vaših molitava bi trebao biti da Vam Bog da mudrost da znate donositi ispravne odluke. Biblija kaže: Ako li kojemu od vas nedostaje mudrosti, neka ište u Boga, koji daje svima obilato, i ne kori, i dat će mu se. Jakov 1,5.

Neka Vas dobri Bog blagoslovi.

Zvonko Presečan

PODIJELI