Kard. Sodano: Iz Fatime dolazi poruka nade za cijeli svijet

564

Sa slavlja 100. obljetnice Gospinih ukazanja u Fatimi stiže poruka nade. Brojne i teške mogu biti kušnje u životu, i tragedije u svijetu, ali još uvijek je veća Božja ljubav prema nama – istaknuo je kardinal Angelo Sodano, dekan Kardinalskoga zbora, govoreći 15. ožujka u sjedištu portugalskoga veleposlanstva pri Svetoj Stolici u Rimu.

Susrevši se s portugalskim diplomatima, u vidiku hodočašća pape Franje u svetište Naše Gospe Fatimske, na koje će poći 12. i 13. svibnja, kardinal Sodano je podsjetio na izvanredna događanja 1917. godine. Mogu nam pomoći da bolje shvatimo Božju nazočnost u ljudskim zbivanjima – rekao je kardinal. S tim providnosnim dijelom povijesti kardinal je povezao vlastita sjećanja iz mladosti, kada su, u tragičnim godinama Drugoga svjetskog rata, Gospine riječi upućene malenim pastirima bile velika utjeha. Bog može uvijek intervenirati u ljudskoj povijesti – dodao je kardinal Sodano.

Fatima se nametnula svijetu

Fatimska poruka ni tada nije bila samo poziv na obraćenje i molitvu – napomenuo je dekan Kardinalskoga zbora. Bila je poruka nade jer Bog je prisutan među ljudima i u najtragičnijim trenutcima povijesti. Prisjetivši se na kraju vlastitoga poslanja u službi Svete Stolice, uvijek popraćenoga dubokom marijanskom pobožnošću, kardinal je podsjetio na riječi kardinala Manuela Gonçalvesa Cerejeire koje je rekao prije više od 40 godina: „Nije svijetu Crkva nametnula Fatimu – rekao je tadašnji lisabonski patrijarh – nego se sama Fatima nametnula svijetu.

Preuzeto: Vatikanski Radio

PODIJELI