Jedan od najvećih lekcija u životu je kada shvatite da je istinsko zadovoljstvo samo u Bogu. Mnogo je onih koji se bore za tu poziciju, ali samo je Bog taj koji vašem životu daje smisao i svrhu. Osim Boga, svaka veza kojoj težite sa sobom nosi stvarnost razočarenja i frustracije.

Jedan od najgorih stvari koje možete napraviti je da od onih koje volite očekujete ono što se može pronaći samo u Bogu. Nijedno ljudsko biće ne može nositi teret da bude Bog drugoj osobi. Što to znači u praksi?

Nijedno dijete ne može nositi teret da u vašem životu bude izvor zadovoljstva. To će vas dovesti do toga da od njih tražite previše, ili svoje snove pokušate ostvariti kroz njih. U svakom slučaju, gorko razočarenje je neizbježno. Djeca vam ne mogu donijeti zadovoljstvo kojem težite. Kada vaša očekivanja nisu ispunjena, slomi vas to što vam dijete ne dostavlja ono što očekujete. A s druge strane, vaše dijete lomi isti taj teret.

Nikakav supružnik ne može biti Bog za vas. Želite da vas se razumije, cijeni, štiti. Ali, muževi i žene, čak i oni najbolji su grešnici. Oni će vas, prije ili kasnije, razočarati. Oni vam ne mogu ponuditi izlječenje i oprost vaših grijeha. Ako od svoga supružnika očekujete ono što samo Bog može, okrećete leđa Bogu i sve svoje nade i snove predajete nezadovoljavajućem ljudskom biču. Zaboravljate da je vaš supružnik baš poput vas, grešnik koji u dubini treba Božju milost. Vaš supružnik ne može zamijeniti Boga.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Kada želite karijeru ili neki oblik ljudskog uspjeha koji bi vam donio zadovoljstvo, čak i ako to ostvarite, shvaćate da to zadovoljstvo brzo nestane ili da traje vrlo kratko. Uspjeh, koliko god bio velik, nikada neće moći nositi teret vašeg grijeha. Uvijek ćete htjeti više.

Jeste li zadovoljni samo po Bogu? Ako niste, život nudi frustrirajuće putovanje u kojem vas na kraju puta ne čeka to zadovoljstvo. Ali ako je Bog vaše zadovoljstvo, tada ste slobodni uživati i služiti one koje volite, a da oni nisu razlog zbog kojeg živite. Ljubav možete pokazati i kada vaš vaše dijete iznevjeri, jer je vaše zadovoljstvo u Bogu. Možete utješiti svoga supružnika jer je Bog vaša utjeha. Možete se osloboditi toga da Boga tražite u drugima! Možete upoznati to zadovoljstvo i u njemu odmarati samo po Bogu. Psalam 62, 6-8 to predivno opisuje:

Samo je u Bogu mir, dušo moja,
samo je u njemu nada moja.
Samo on je moja hrid i spasenje,
utvrda moja: neću se pokolebati.
U Boga je spasenje moje i slava;
Bog mi je hridina silna, utočište.

Autor: Jay Younts; Prijevod: Mislav U.; Izvor: TheCourage.com

Dozvoljeno je kopiranje uz objavu ovog linka: https://www.novizivot.net/2018/03/12/kada-vas-iznevjere-ljudi-koje-volite/

PODIJELI