Inicijativa „Za daroviti i senzibilni Zagreb“, nastala suradnjom udruga „Ljubav na djelu“, „Trisomija 21“ i „ Udruga 100%-tnih HRVI 1. skupine“ te brojnih javnih osoba i volontera, organizira donatorsku večer koja će se održati 18. prosinca, 2019. g. u Hotelu International, Miramarska cesta 24 Zagreb, s početkom u 20 sati. 

 

U nakani da se u ovo adventsko vrijeme mira i nade okrenemo sugrađanima koji trebaju našu pomoć, Inicijativa pomaže dvjema mladim djevojkama  – violinistici Ani koja za ostvarenje snova treba novu violinu i hrabroj Mariji, rođenoj s cerebralnom paralizom, čija mobilnost i kvaliteta života ovisi o zamjeni dotrajalog skalamobila.


„Priča o dvije hrabre djevojke koje trebaju našu pomoć ujedno je i priča o društvu koje potiče svoje najbolje pojedince jer samo oni mogu stvarati dodanu vrijednost, mijenjati svijest i razvijati društvo. Učinimo i hrvatsko društvo takvim! Otvorimo svoja srca i napravimo iskorak! Pridružite se  darovitom i senzibilnom Zagrebu jer Marija i Ana zaslužuju našu podršku!“, poručuje ovim povodom jedan od pokretača i organizatora Inicijative dr. Pavo Kostopeč, abdominalni kirurg u transplantacijskom timu KB Merkur. Pozivajući javnost da se uključi u donatorsku pomoć dr. Kostopeč ističe: „Želimo promovirati ideju društva koje će afirmirati darovite pojedince s ciljem da oni, uz realizaciju vlastitih talenata i ambicija, stvaraju dodanu vrijednost  u korist cijelog društva. Ne želimo društvo koje će afirmirati samo „darovite“ već želimo da društvo na poseban način brine za one u potrebi“. 

 

Riječ je o Inicijativi koja senzibilizira promoviranje ideje da upravo ovakvim akcijama učinimo društvo boljim, a cilj je da društvo prepozna sugrađane poput Ane i Marije te da ih  afirmira kao dodanu vrijednost koju treba poduprijet. Za tu svrhu otvoren je i račun – IBAN: HR4723600001502676285

 

Donatorska večer za  Anu i Mariju neformalno je okupljanje na koje su svi pozvani kako bi u ugodnom druženju i zajedništvu sudjelovali u nečem korisnom, nečemu što ima budućnost!

Stoga otvorimo svoja srca za ove hrabre djevojke i učinimo hrvatsko društvo boljim, poručuju iz Inicijative za daroviti i senzibilni Zagreb.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije

 

PODIJELI