GRAD ZAGREB DAROVAO BESPLATNU PREDSTAVU DJECI JEDNORODITELJSKIH OBITELJI

16
FOTO: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Na poziv Caritasa Zagrebačke nadbiskupije za pomoć jednoroditeljskim obiteljima odazvao se Grad Zagreb darujući mađioničarsku predstavu za dvjestotinjak djece.

Ova donacija odgovor je Grada Zagreba na inicijativu koju je pokrenuo Caritas Zagrebačke nadbiskupije povodom 3. Svjetskog dana siromaha kojom je pozvao kulturne, obrazovne, sportske i druge organizacije da pomognu djecu jednoroditeljskih obitelji koju ne pogađa samo materijalna neimaština nego i isključenost iz društvenih, kulturnih i sportskih događanja i aktivnosti.

Na mađioničarskoj predstavi, koju je iluzionist Luka Vidović održao u Centru za kulturu Trešnjevka 24. studenoga, sudjelovala su djeca korisnika iz evidencije zagrebačkog Caritasa i Gradskog društva Crvenog križa grada Zagreba koji različitim oblicima pomoći pomažu 230 obitelji samohranih roditelja i njihove djece.

Mađioničar Vidović svoj bogati program za ovu prigodu prilagodio je djeci osnovnoškolskog uzrasta, koja su uživala u njegovim iluzijama i šalama od prve do posljednje minute gotovo jednosatnog programa. (Opširnije o programima koje nudi ovaj poznati hrvatski iluzionist na http://www.lukavidovic.com)

Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Gradsko društvo Crvenog križa grada Zagreba zahvaljuje Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i pročelnici Romani Galić na solidarnosti sa sugrađanima koji nisu u mogućnosti posjećivati zanimljive zabavne sadržaje poput ovoga.

FOTO: Caritas Zagrebačke nadbiskupije
FOTO: Caritas Zagrebačke nadbiskupije
FOTO: Caritas Zagrebačke nadbiskupije
FOTO: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Caritas Zagrebačke nadbiskupije

PODIJELI