Dok je malih Božjih anđelčića

72

Danas na misi gledam koliko obitelji dolazi na misu zajedno s malom dječicom. Kraj mene je sjedila djevojčica, predškolske dobi, gledam je, onako sa strane: prvo kako mirno i sa smiješkom čeka misu sa svojom majkom, a potom i u molitvi sudjeluje, onoliko koliko zna i može dijete te dobi. To dijete danas, došlo mi je kao mali anđeo koje mi je upotpunilo misu.

Mislim si kasnije. Bože, hvala ti, dok je tih malih anđela na misi, nisu i neće pobijediti oni koji bi zatrli vjeru u čovjeku. A trude se. Oni koji nikad nisu bili Duhom osvježeni, nikada neće znati da Gospodin Duhom svojim nadahnjuje duše. Te duše čuvaju vjeru našu, promiču Riječ Božju! Nadahnutim duhom nadahnjuju druge. Molitvom svojom nesebično mole za sve potrebite, mole i za one koji ih mrze. Oni će vas razumjeti, riječi utješne govoriti, istinski blagoslivljati.
Neprijatelji Božji činit će sve da ih satru, da ih ponize, da ih unište. Vrijeđat će ih u ime neke navodne pravde, proglašavati neprijateljima naroda, stavljat će ih na stupove srama, na “lomače”… No, na jednu stvar ne računaju. Ne mogu oni uništiti duše Kristove. Oni se ne boje poniženja, oni se ne boje muke, ni bola,. oni se ne boje “lomače”, ne boje se ni umrijeti za Krista. Njihova je muka i bol – njihova pobjeda pobjeda!
Ne bojte se stoga ni zvijeri ni krvnika što reže oko nas. Dok je duša koje ljube Krista, dok je duša Duhom nadahnutih, dok je malih Božjih anđelčića koje misu nadahnjuju, ništa vam ne mogu zvijeri (ne)ljudske!
Hrabro i s vjerom, molitvom i ljubavi, zajedno sa Bogom idemo u pobjedu!
Blagoslovio vas Gospodin i nadahnuo mirom Božjim!!!
Damir Bićanić

PODIJELI